1
AdmiralBet ABA Liga

BILO JE ‘LJUTNJE’: Čović govorio o rastanku sa Radonjićem, Pešiću, ali i budžetu…

Objavljeno: 20.11.17 u 12:47

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović dao je veliki intervju za Politiku o događanjima u Zvezdi, ne samo danas, već i letos kada se vodila polemika oko novog trenera.

Nebojša Čović je istakao da je bio ‘ljut’ zbog emotivne konferencije za novinare Dejana Radonjića posle osvojene šampionske titule, ali da to nije bio razlog razlaza.

– Odmah tu noć u toku proslave titule na Malom Kalemegdanu pozvao sam Dejana i rekao mu da ne razumem zašto je to izjavio, jer ono što mora da bude pravilo jeste da treneri ne pričaju o parama. On je iskreno odgovorio da je to bila emotivna reakcija, koji sam razumeo, iako sam bio ljut – rekao je Čović i dodao:

– Njegova izjava je nanela veliku štetu Crvenoj zvezdi, ali ne kažem da je to bila Radonjićeva želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Međutim, to nije presudilo da Zvezda ne produži ugovor sa trenerom. Nakon toga smo nas dvojica obavili niz razgovora do konačne njegove odluke da ne nastavimo saradnju.

Prvi čovek Crvene zvezde je otkrio i da je Svetislav Pešić pomogao u izboru novog trenera – Dušana Alimpijevića.

– Imali smo razgovore sa dosta trenera i poslušao sam sugestije čoveka koga izuzetno poštujem i do čujeg mišljenja mi je stalo, Svetsilava Pešića. U nekoliko navrata smo pretresali celu situaciju, analizirali smo iskusne i mlade trenere.

Nebojša Čović je istakao da je za organizaciju fajnal-fora Evrolige u Beogradu najzaslužniji predsednik Srbije, a tada premijer Aleksandar Vučić.

– Beograd je dobio fajnal for i našom zaslugom, ali najviše zahvaljujući angažovanju tadašnjeg premijera Vučića. Odmah poosle krenula je kampanja protiv Zvezde koja nam je nanela veliku štetu, oterala mnoge potencijalne sponzore i donatore – rekao je Čović i dodao:

– Ne ljutim se na državu, zahvalan sam na iznosu koji izdvaja, mada bi trebalo da se napravi sistem finansiranja vrhunskog sprot akoji bi ovu oblast regulisao bez podmetačina i doneo čist račun za sve. Za ceo Zvezdin sistem u ovoj sezoni projektovan je budžet od 5,8 miliona evra – zaključio je Čović.

0
0
1 Komentara
  1. ti kao privatni klub nemaš šta tražiti od države otvori ti svoj sefić koji si opelješio metohijske i kosovske srbe a i krajiške srbe.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter