4
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Napad ne može da nadoknadi ono što odbrana ispusti – silna Alba lako slomila umorni Partizan (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.17 u 21:44

Košarkaši berlinske Albe odneli su pobedu iz Beograda rezultatom 96:80, a Partizan je i dalje bez pobede pred svojim navijačima u Evrokupu.

Čak četvrta utakmica u razmaku od devet dana uzela je danak i Partizan nije bio na svom nivou ove večeri. Ni napadački, a ni defanzivno, gde je ponovo primio previše poena, a to ofanziva nije uspela da nadoknadi.

Nemački tim naneo je u prvom kolu najteži poraz Partizanu u sezoni, a u ovoj šestoj rundi još jednom su Nemci pokazali da imaju igru koja ni malo ne odgovara timu Miroslava Nikolića.

Crno-beli su se držali u egalu u prvoj deonici koja je obećavala, ali je krah u defanzivi krenuo već u drugoj četvrtini i je Alba došla do 14 poena prednosti.

Pogađao je u tim momentima Marijus Grigonis iz svih mogućih i nemogućih pozicija, ništa za njim nije zaostajao ni Spenser Baterfild, a kada se to nadoveže odlična unutrašnja igra predvođena Klifordom, Sikmom i Radosavljevićem, uz organizatore igre Pena i Sive, nemačka mašina je bila nezaustavljiva.

Sa druge strane, Patrik Miler nije imao pogodak iz igre, Vilijams-Gos je delovao premoreno posle odlične partije protiv Mega Bemaksa pre tri dana, a jedini raspoložen bio je sa distance Vanja Marinković.

Treća četvrtina bila je prilično burna. Pokušali su crno-beli da se vrate u meč, ali i dalje nije bilo buđenja glavnih igrača. Zatim smo videli nekoliko spornih sudijskih odluka koje su potpuno razbesnele publiku u ‘Pioniru’ i to je rasplamsalo borbu na parketu i unelo preko potrebnu energiju crno-belima.

To je rezultovalo sa nekoliko dobrih akcija i povratkom iz minusa od 21 poena, koliko je iznosila razlika u jednom momentu, ali je taj crno-beli nalet prilično kratko trajao.

Vro brzo nekoliko ‘ničijih’ lopti otišlo je na stranu Albe, par uspešnih kontranapada utišalo je publiku u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ i kako je vreme odmicalo bilo je jasno da od povratka u meč nema ništa.

FOTO: STARSPORT

Slabo organizovani napadi i mučenje u odbrani odveli su utakmicu mnogo pre kraja na vodenicu nemačke ekipe, a najbolji opis dala je beogradska publika koja je u poslednjim minutima ironičnim NBA povicima ‘defence, defence’ (odbrana, odbrana) jasno stavila do znanja šta očekuje od voljenog kluba u narednim utakmicama.

Najbolji na ovom meču bio je Spenser Baterfild iz redova Albe sa 20 ubačenih poena, isto koliko je imao Grigonis, a po 14 su ubacili Sigma i Kliford. Stefan Peno je meč završio sa sedam koševa.

U poraženom sastavu najviše se istakao Vanja Marinković sa 18 poena, Patrik Miler je ubacio 16, a Novica Veličković 10 poena.

Partizan – Alba 80:96 (19:21, 21:33, 18:19, 22:23)

6. kolo Evrokupa, grupa C
dvorana ‘Aleksandar Nikolić’
gledalaca: oko 4000

PARTIZAN: Miler 16, Vilijams-Gos 4, Aranitović 4, Marinković 18, Veličković 10, Tomić, Pecarski 5, Gavrilović 3, Andrić 3, Samjuels 9, Stevanović 2, Šalić 6.

ALBA: Saibu 2, Siva 13, Hundt, Šnajder 2, Vargas 1, Grigonis 20, Radosavljević 2, Nikić, Baterfild 20, Kliford 14, Sikma 14, Peno 7.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

4 Komentara

  1. Uvek neka opravdanja sad umorni pre nemaju para pa se zale na sudjenje pa blokade racuna lepo mi kazemo kk kme kme a i vi sa njima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter