0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Fenerova granitna odbrana slomila Bamberg, PAO pokorio Pirej!

Objavljeno: 10.11.17 u 21:52

Košarkaši Fenerbahčea prilično su lako slavili na neugodnom gostovanj u Bambergu rezultatom 80:57, dok je Panatinaikos na gostovanju u Pireju savladao večitog rivala nanevši mu drugi uzastopni poraz u najelitnijem evropskom takmičenju.

Fener je u Nemačkoj slavio pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani, koja je posebno do izražaja došla u drugom poluvremenu gde je domaćin za 18 minuta postigao svega 15 poena i tek u finišu izbegao bruku.

Aktuelni šampion je odlično otvorio utakmicu i nošem odličnim Janom Veselim sa osam, odnosno Markom Gugurićem sa pet poena, dolazi do vođstva pd 16:7 nakon četiri minuta igre.

Nemački šampion krajem prve deonice malo uspeva da dođe do daha i trojkom Luke Mitrovića i četiri vezana poena Augustina ovaj period završava sa pet poena zaostatka.

Ekipa Željka Obradovića je kako je vreme odmicalo bila sve sigurnija na terenu, sredinom druge četvrtine odlazi do vođstva od 37:23, a na poluvreme odlaze sa 10 poena viška uprkos ne baš efikasnoj završnici.

Treći kvartal doneo je vrlo neefikasnu košraku, gde su dva tima zajedno postigla svega 24 poena, mada to nije previše smetalo Feneru koji je na njegovom kraju ipak za dva poena uvećao svoju prednost i sa lepom zalihom ušao u poslednji desetominutni period.

Istanbulski je ovu utakmicu i poslednjoj četvrtini mirno priveo kraju, sve vreme održavajući dvocifrenu razliku, a ona je nakon poena Datomea na tri ipo minuta pre kraja iznosila i plus 20, rezultat je bio 60:40.

Najefikasniji u redovima Fnerbahčea bio je Jan Veseli koji je utakmicu završio sa 15 poena a pratio ga je Bred Vonamejker sa 13 dok su i Kostas Slukas (7 as i 6sk) i Džejms Nanali dodali po 11. Marko Gudurić je utakmicu završio sa pet poena, po jednim skokom i asistencijom i dve ukradene lopte.

Kod Bamberga strelce je predvodio Rubit Augustin sa po 12  poena, Lo Maodo je dodao 10 dok se Dorel Rajt zaustavio na devet poena uz koje je imao i osam skokova. Naš Luka Mitrović utakmicu je završio sa šest poena i četiri skoka.

Mnogo interesentnije je bilo u Pireju, gde je Panatinaikos bio bolji od Olimpijakosa rezultatom 70:62.

Grčki derbi rešen je u poslednjem kvatkalu u koji su „zeleni“, nakon trideset minuta izjednačene borbe. ušli sa vođstvom od 49:47.

Kako se utakmica bližila kraju Panatinaikos je lagano uvećavao svoju prednost, koja je na tri ipo minuta pre kraja dostigla 66:54, najviše zahvaljujući Lukasu Lekavičiusu koji u poslednjem periodu postiže devet poena.

Do kraja su gosti sigurno sačuvali svoju prendost i upisali veliku pobedu u sudaru sa „večitim neprijateljima“, a najefikasniji u redovima „zelenih“ bio je Džejms Gist sa 15 poena uz šest skokova, poena manje imao je Lukas Lekavičius, dok je dvocifren bio i Kej Si Rivers sa 12 poena i pet skokova.

Kod Olimpijakosa prednjačio je Janis Strelnijeks sa 18 poena a dvocifreni su bili i Janis Papapetru sa 11, odnosno Džamel Meklin sa 10. Naš Nikola Milutninov je za 19 minuta na parketu upisa osvega četiri poena (2/7 iz igre) uz sedam skokova i dve asistencije.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter