0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Uzalud Megi majstor Dilan Enis kada za četvrtinu primi 40 poena! (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.17 u 19:18

Jedna od lošijih utakmica tima iz Sremske Mitrovice od kako se takmiči u regionalnom takmičenju.

U jednom od atraktivnijih mečeva petog kola ABA lige, Cedevita je sa 81:77 porazila Megu.

Imali su izabranici Dejana Milojevića pobedu u džepu. Sve je išlo ka tome da će Mega upisati novi trijumf na Jadranu, ali su se igrači tog kluba pošteno obrukali na svom parketu.

Na startu meča nijedan tim nije uspevao da stigne do ubedljive prednosti. Mega već u drugom kvartalu nije uspela da ‘naplati’ dobru odbranu i to što je goste svela na svega devet poena za 10 minuta igre, te je na poluvremenu rezultat bio samo 26:26.

A onda je domaćin ‘upalio motore’. Cedevita je nastavila da se muči u napadu, ali je ovoga puta Mega to kažnjavala i ubrzo stigla do ubedljive, dvocifrene prednosti. Pri ulazu u poslednji kvartal, srpski tim je imao plus od 15 poena. Potom je usledio potop. Za samo 10 minuta igre u poslednjem kvartalu je Cedevita postigla za poen manje od broja koji je ubacila u ostale tri četvrtine.

Hrvatski tim je postigao čak 40 poena, preokrenuo i pobedio. Svoj tim je ponovo predvodio Džanan Musa ukoliko ne računamo američki duo Čeri Nikols. Ali to nije ništa za sjajnu rolu koju je ponovo imao Dilan Enis. On je ubacio 20 poena u porazu svoje ekipe, imao šest skokova i sedam asistencija.

Nikola Rebić je takođe imao odličnu partiju sa 21 poenom, Sinovec je ubacio 13, a Bitadze devet i to su praktično svi igrači Mege koji su imali bitnijeg učinka u današnjoj utakmici.

Sa druge strane je Džanan Musa imao 16 poena i četiri skoka, 18 poena je ubacio Nikols, Čeri 17, a Krušlin 16.

ABA LIGA – 6. kolo:

Petak:

Cibona – Partizan 74:90
Mornar – Zadar 80:70

Subota:

Mega Bemaks – Cedevita 77:81

Nedelja:
17.00: Igokea – FMP
19.00: Olimpija – Budućnost

Ponedeljak:
18.00: Crvena zvezda – MZT

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter