1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA PONOVO NEKOMPLETNA: Alimpijević upozorava – ‘Ako su im Navaro i Tomić 11. i 12. igrač…’

Objavljeno: 19.10.17 u 15:13

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević podsetio je da na snagu protivnika u drugom kolu Evrolige, ekipe Barselone.

Crvena zvezda sutra od 19 časova u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ dočekuje ozbiljno pojačanu Barselonu koja je na putu povratka u sam vrh evropske košarke.

– Barselona je ekipa koja je u ovom trenutku jedan od četiri najrespektabilnija rostera u ligi. Šampionske ambicije čak i prema Evroligi pokazuju time što su najuigranija ekipa i u najboljoj formi. To se vidi kroz špansko prvenstvo, gde su dominantno prošli kroz četiri kola, to se vidi i u Evroligi, gde su naneli Panatinaikosu ubedljiv poraz… Ako uzmemo u obzir da su im Karlos Navaro i Ante Tomić 11. i 12. igrači u sastavu, onda to dovoljno govori – rekao je Dušan Alimpijević u hali „Aleksandar Nikolić“.

Šampion Srbije ponovo neće biti kompletan, pošto će i ovog puta izostati Nemanja Dangubić.

– To je za nas otežavajuća okolnost i to je već šesta utakmica u kojoj nismo u kompletnom sastavu. Nedostatak energije zbog Dangubićevog odsustva moraće da nadoknade igrači koji su tu. Imamo dovoljan broj igrača da to nadoknade i očekujem da pokažemo odgovornost pre svega u igri ‘jedan na jedan’ protiv Barselone koja je u tom segment najjača i u odbrani šuta za tri poena -dodao je šef struke crveno-belih.

FOTO: STARSPORT

Težak raspored nije alibi za mladog stručnjaka.

– Ne možemo da se žalimo, moramo da se nosimo s tim. Taj pritisak morate da nosite kad igrate u Zvezdi i za to svi moraju da budu spremni. Znali smo da će biti ovakav raspored. Nema kukanja.

Ambicija će i ovog puta biti najveća, bez obzira na ime i renome rivala.

– U svakoj idemo na pobedu. Nema utakmice u kojoj idemo na poraz. To sam pričao i pre početka Evrolige. Moramo da idemo u svakoj na pobedu, a onda možemo da anliziramo šta nam je falilo da bismo pobedili i to je jedini put kako bismo mogli da napredujemo. Ako idemo bez ambicije nećemo znati šta nam je falilo. Protiv Žalgirisa smo dobro mogli da vidimo u analizi šta nam je falilo. To je odgovor i za sutrašnju utakmicu, koliko god to bilo nerealn – zaključio je Alimpijević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter