0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ROČESTI KAKVOG NISTE UPOZNALI: Zvezdin plej o razlogu iz kog dolazak u Zvezdu nikada neće zaboraviti

Objavljeno: 17.10.17 u 19:16

Tejlor Ročesti je ovog leta doživeo veliki broj lepih stvari. Zvezdin plej je o tome pisao za zvaničan blog Evrolige.

Gde da počnem? Došao sam u Beograd na predsezonu nakon ogromnog leta. Tokom jula i avgusta, u roku od tri nedelje ja sam se oženio, pa moj brat, pa rođak koji mi je kao brat. #3brata3mlade. Neverovatno iskustvo, sa toliko mnogo porodica koje su stvorile jedinstveno vreme za deljenje važnih trenutaka u našim životima.

Kada sam se pre mnogo godina ugovorom obavezao da ću igrati za reprezentaciju Crne Gore, zano sam da će biti zabavno, ali veoma teško, jer ću godinama morati da budem u Evropi svih 12 meseci. Sećam se da sam se šalio sa sobom i prijateljima da je bolje da se jednostavno skrasim ovde, pronađem ženu i mesto za život. Pa, šest godina pošto sam upoznao svoju tada buduću suprugu, venčali smo se u njenom rodnom gradu, Le Manu u Francuskoj.

Uvek mladim igračima kažem da morate da izađete i upoznate gradove u kojima igarte. Da upoznate ljude i otvorite um ka novim kulturama i iskustvima. Mogu da kažem da sam veoma uključen sad. Nikad nisam mislio da ću se oženiti u francuskoj katedrali koja potiče iz šestog veka. Bilo je neverovatno iskustvo.

Sad, ponosan sam na svoju veliku američko-francusku porodicu.

Bilo je ovo leto venčanja, i čak se Bred Oleson, veliki evroligaški igrač, oženio u mom rodnom gradu, i proveli smo vreme zajedno u Santa Barbari. To je jedna od najlepših stvari u mom poslu – košarkaški svet je mali, i veze koje izgradiš preko okeana i u SAD su jedinstvene, specijalne, jer se srećete u divljim okolnositma.

Za naš medeni mesec otišli smo u Irsku. (Napomena – ako želite da iznenadite svoju suprugu na aerodromu mestom na koje idete na medeni mesec, pobrinite se da to bude mesto gde je toplo, ili joj spakujte toplu odeću). Iako ne zvuči kao klasična Santorini-plaža-i-bazen varijanta, Irska je možda najlepša zemlja koju sam video, i zavoleli smo je. Za sportistu, lako je da provedemo mnogo vremena po aerodromima, avionima, hotelima i autobusima, gledajući filmove i TV serije. U Irskoj, saznao sam da je serija „Vikinzi“ snimana tamo i morao sam da odem i da vidim Kategat, rodno mesto Ragnara.

Nakon osam godina igranja u Evropi, blagosloven i srećan sam jer sam imao priliku da vidim toliko mnogo mesta i da osetim tako mnogo stvari poput ove.

Sad, leto je gotovo, i ponovo sam „izgubljen u prevodu“. Nova zemlja, novi jezik… Ne mogu da budem srećniji jer sam u Beogradu, Srbiji, u jednom od najboljih klubova u Evropi. Beograd je prepun sjajnih ljudi i neverovatne hrane.

Upravo sam pročitao na sajtu Evrolige da je Beograd izabran od strane kapitena ekipa kao najbolje mesto za gostovanje. Jedan od glavnih razloga iz kojih sam odlučio da dođem i zaigram za ovaj tim – nije kao da mi je bilo neophodno mnogo – bila je želja da iskusim neverovatnu publiku i atmosferu, ali kao domaći košarkaš, ovog puta! Godinama sam igrao i gledao utakmice Evrolige, i sjajno je videti sale i publiku širom sveta. Verujem da je atmosfera na utakmicama Crvene zvezde najbolja od svih na kojima sam do sad bio, ili ih video. Radujem se jer će prijatelji i porodica doći du posetu, i upoznaće Srbiju i videti navijače „na delu“.

Tako da, dok ulazim u svoju devetu sezonu u Evropi, radujem se uzbudljivom periodu koji je pred nama, novim iskustvima. Hvala svim fanovima Evrolige koji u utakmice unose tako mnogo strasti, i donose uzbuđenje svake večeri.

Poslednja stvar, moram da kažem da je ovaj novi rep video u Evroligi, sa nekim igračima, pravi klasik. Moji srpski saigrači su ga prevali u svlačionici, a ne postoji ništa klasičnije od srpskog akcenta u ovoj pesmi. Odlično urađeno. Vidimo se na terenu!, zaključio je Ročesti.

 

Sjajno, zar ne?

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter