5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Feldin promašio pobedu, Budućnost utišala Železnik i nanela Zvezdi prvi poraz (VIDEO)

Objavljeno: 15.10.17 u 20:53

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu u Železniku rezultatom 74:70, tako da više nema neporaženih timova u ABA j.t.d. ligi.

Nema više nepobedivih, već posle četiri runde na Jadranu. Za to su se pobrinuli izabranici Aleksandra Džikića, koji je još jednom pronašao recept za crveno-bele i naneo joj prvi poraz u sezoni.

Crvena zvezda – Budućnost 75:79 (16:17, 18:13, 16:22, 25:27).

Odlično je meč otvorio Feldin, ubacio je prva četiri poena Zvezde, i, uz trojku Ročestija, bio je najzaslužniji za prednost domaćih od 7:4. Smanjili su gosti preko Gordića na 7:6, nakon čega je Feldin trojkom i svojim sedmim poenom vratio šampiona na četiri poena viška. 

Nastavile su ekipe da igraju koš za koš, a Budućnost je do preokreta i vođstva stigla na minut i 45 sekindi pre kraja prve deonice, pošto je Lendri pogodio trojku nakon ofanzivnog skoka. Nadovezao se na to loš pas Feldina, ali je odmah usledio faul u napadu Lendrija, što je bila njegova treća lična greška.

U narednom napadu Janković je iz reketa izjednačio na 16:16, a došlo je i do malih čarki na terenu. Ipak, situacija se brzo smirila, a konačan rezultat prve deonice postavio je Nikolić sa slobodnih bacanja – 17:16.

FOTO: STARSPORT

Druga četvrtina donela je dobro „otvaranje“ Zvezde, uprkos pronašaju Jankovića. Prvo je Ročesti pogodio trojku, potom sjajno asistirao Lesoru za zakucavanje, da bi se nadovezao još jednom trojkom, za Zvezdinih 24:19, pošto je u međuvremenu Starovlah akciju Budućnosti završio zakucavanjem. 

Ročesti je dobru sekvencu okončao lošim pasom ka Lesoru, a Barović zakucavanjem i Ilić su smanjili na 24:23. 

FOTO: STARSPORT

Usledili su promašaji Bjelice i Lazića za tri sa jedne, odnosno izgubljena lopta Gordića, pa je Dobrić dvojkom povećao na 26:23.

Uzvratili su gosti preko Ilića, potom je Ročesti asistirao Lesoru za 28:25. 

Budućnost je izjednačila trojkom Gordića na 3:31 pre kraja poluvremena, a posle pogotka Bjelice Radičević je, na desetinku pre isteka napada, napravio faul, ali Gibson nije pogodio trojku.

Radičevićev promašaj prouzrokovao je kontru Budućnosti i slobodna bacanja Gibsona, ali je usledila serija Zvezde od četiri poena, i to trojkom Feldina pa pogotkom Antića sa slobodnih bacanja za 34:30 na kraju prvog poluvremena.

 

FOTO: STARSPORT

Početak drugog poluvremena doneo je očajnu igru Crvene zvezde, razigranu Budućnost, pa je tim iz Podgorice serijom 20-6 stigao do 50:40 na tri minuta pre kraja trećeg perioda. Briljirao je Danilo Nikolić sa osam vezanih poena, od čeka dve trojke, dok je u Zvezdi, pored Bjelice i Lesora, pogodio i Janković. 

Bjelica pogotkom sa linije za slobodna bacanja, potom Ročesti nastavlja seriju pogodaka sa penala, da bi Bjelica sa još dva vezana šuta sa linije za slobodna bacanja vratio crveno-bele na -5, a Lazić je kontru na 1:17 završio polaganjem za 50:47, nakon čega je Aleksandar Džikić tražio tajm-aut.

FOTO: STARSPORT

Nakon tajm-auta Budućnost je želela da prekine seriju, ali je umesto toga Barović nagazio liniju za aut, da bi Dobrić potom napravio faul nakon konfuznog napada Zvezde.

Lendri, koji se vratio na parket nakon problema sa ličnim greškama, postigao je dugu dvojku za prekid Zvezdine serije, ali je Ročesti sjajnom trojkom ponovo Zvezdu približio na dva poena minusa, pa se sa 52:50 otišlo na odmor.

Početak poslednje deonice doneo je poravnanje sa linije za slobodna bacanja preko Bjelice, a mogla je Zvezda i da povede, ali je Lazić promašio polaganje, što je Gibson kaznio sa slobodnih bacanja, pa je Budućnost povela 54:52.

Ipak, iskupio se kapiten Zvezde prvom trojkom na meču, da bi odmah potom usledila i odlična odbrana crveno-belih, te gaženje linije od strane Gordića

No, igrači Zvezde su se spetljali, Lazić je poslao loš pas, što je Peru Antića nateralo da napravi nesportski faul. Kako je, ranije tokom meča, Antić zaradio tehničku, ovaj nesportski faul značio je i isključenje.

No, nakon pogođenih bacanja Ivanovića, loptu je ukrao Lesor, došla je do Feldina, koji je vratio vođstvo Zvezdi – 57:56, ali je Gordić još jednom preokrenuo – 58:57.

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

Tejlor Ročesti je pogodio i petu trojku u petom pokušaju, ali je Nemanja Gordić odgovorio na drugoj strani istom merom, a kasnije

Nemanja Gordić je nastavio da vodi ekipu Budućnosti, pa i da pogađa za dva plus jedan, ali i asistira svojim krilima, dok su centri kupili mnogo njegovih promašaja i ubacivali ih nazad kroz obruč.

Tejlor Ročesti je bio pandan Gordiću na drugoj strani, imao i pomoć Branka Lazića koji je ubacio trojku za vođstvo i 70:69, ali je Ročesti na 1:20 pre kraja i rezultatu 72:70 za goste izgubio verovatno ključnu loptu koju je Nikola Ivanović lako pretvorio u nedostižnih četiri poena viška.

Ni tu nije bio kraj. Zvezda je preko Lesora uspela da stigne do jednog poena minusa, da bi Budućnost trojkom vratila četiri poena viška. Zatim je Feldin pogodio za dva, a gosti bez potrebe krenuli u realizaciju na 20 sekundi pre kraja, iako Zvezda nije stigla da napravi faul.

Došli su domaći do lopte, čak i otvorenog šuta za pobedu, ali je Feldin propustio priliku da donese svom timu pobedu i meč je bio rešen kada je Nikola Ivanović sa dva bacanja postavio konačnih 79:75.

Najefikasniji na meču bio je Tejlor Ročesti, strelac 23 poena, i pet trojki iz isto toliko pokušaja, a pratio ga je Džejms Feldin sa 14, koji je ipak ispao tragičar zbog promašaja u finišu.

U pobedničkom taboru Gordić je imao 17 pogodaka, a Gibson i Nikolić po 13 poena.

ABA j.t.d. liga, 4. kolo

Subota

Zadar – Partizan 97:104
Mornar – FMP 73:81
Cibona – Cedevita 100:94

Nedelja

Mega Bemaks – Olimpija 77:86
Crvena zvezda – Budućnost 75:79

Ponedeljak

21.00 Igokea – MZT

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
5 Komentara
    • Ne znam šta je loše rekao već da vam u prvom redu sede čudni ljudi najblaže rečeno. On je to rekao otvoreno bez zavijanja.

      0
      0
      Odgovori
  1. …zar ne vidite ovo zlo iz prvih redova sto vas ‘vodi’
    ,,,u grob,
    nemojte plakati
    dolazi PAKKKAO,
    ZASTO VAM SMETA
    TAJ SMAKKK SVETA,
    PONOVO, ZAUVEKKK .!. XXAAXXAA .!.
    ALI, nema veze, ovo je gasenje KKcz ponovo, NAVIKLI STE VEC VI NA TOOO, ZATO definitivno ostaje „ZIV“ KK iz Zeleznika, gazdin, to je prvobitni plan i bio, zacrtan, sada se ostvaruje..BRAVO, NIKO MU NECE ZABRANITI KAKO CE DA MU SE ZOVE KK .!. XXAAXXAA .!. !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. …zar ne vidite ovo zlo iz prvih redova sto vas ‘vodi’
    ,,,u grob,
    nemojte plakati
    dolazi PAKKKAO,
    ZASTO VAM SMETA
    TAJ SMAKKK SVETA,
    PONOVO, ZAUVEKKK .!. XXAAXXAA .!.
    ALI, nema veze, ovo je gasenje KKcz ponovo, ALI NAVIKLI STE VEC VI NA TOOO, ZATO definitivno ostaje „ZIV“ KK iz Zeleznika, gazdin, to je prvobitni plan i bio, zacrtan, sada se ostvaruje..BRAVO, NIKO MU NECE ZABRANITI KAKO CE DA MU SE ZOVE KK .!. XXAAXXAA .!. !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. …zar ne vidite ovo zlo iz prvih redova sto vas ‘vodi’
    ,,,u grob,
    nemojte plakati
    dolazi PAKKKAO,
    ZASTO VAM SMETA
    TAJ SMAKKK SVETA,
    PONOVO, ZAUVEKKK .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter