4
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DAN POSLE VELIKOG USPEHA: Muslin razmatra veliko podmlađivanje reprezentacije za Mondijal!

Objavljeno: 10.10.17 u 22:31

Odluka koja bi mnoge iznenadila, ali i potencijalno donela dosta dobrih stvari u budućnosti za srpski nacionalni tim.

Selektor je u intervjuu za ‘Novosti’ obrazložio svoju dilemu u kojoj se od sinoć nalazi.

– Imam veliku dilemu sa kakvim ćemo timom ići u Rusiju. Da li da na Svetsko prvenstvo putuju svi koji su uglavnom izneli ove kvalifikacije, jer su na neki način to zaslužili, ili da ekipu osvežimo sa nekoliko najboljih mladih reprezentativaca. Brazilca Ronalda, skoro anonimnog 1994. godine su vodili na Mondijal u SAD i tamo je bio ‘sa strane’, ali je dobio neviđeno iskustvo. u Rusiju smemo da povedemo 20 igrača i tri golmana. Podsećam da će u junu sledeće godine neki od naših aktuelnih i standardnih reprezentativaca biti još osam meseci stariji i da će tada već biti pred krajem svojih profesionalnih karijera – u dilemi je selektor Muslin.

Međutim, dileme nema oko sistema igre, pošto će on sigurno ostati u formaciji 3-4-3.

– Igraćemo tako i ubuduće. Promena sistema igre je jedan od četiri razloga zašto smo otišli na Mundijal. Međutim, ne shvatam zamerke na naš račun koje se odnose na predlog da se sistem promeni u 4-4-2. Fudbal i 90 minuta igre su živa stvar. Ko malo bolje gleda shvatiće da se naš sistem 3-4-3 tokom meča nekoliko puta modifikuje.

I pored velikog uspeha, Muslin je kritike na račun fudbalske reprezentacije Srbije uporedio sa kritikama koje dobija i Novak Đoković.

– Poslednjih nekoliko nedelja mi je u glavi Novak Đoković i sve ono što njega prati proteklih meseci. Više nije prvi na ATP listi, prestao je da igra na nivou na koji je navikao navijače širom sveta i nas u Srbiji. I odmah su počele kritike. Može li išta da se zameri tom i takvom šampionu? Kod nas očigledno može sve, pa i to. Vidim kritike i na naš račun. Imali smo težak put kroz kvalifikacije, odigrali veoma loše poslednja dva meča, ali smo na Mondijalu.

Zanimljiv je bio i odgovor na pitanje: Može li činjenica da smo na najvećem svetskom takmičenju da se svrsta u renesansu ili vaskrs domaćeg fudbala?

– Ne može. Iz nekoliko prostih razloga. Prvo, pogledajte na kom nivou nam je domaći klupski fudbal. Drugo, pogledajte igrače u mlađim selekcijama Srbije i njihovu minutažu, pogotovo u inostranim klubovima. A, iz ova dva segmenta potiče izvor svega dobrog što bi trebalo da vidimo i na vrhunskom nivou, a to je A selekcija. Ovo nije nikakva renesansa srpskog fudbala, već odlazak na veliko takmičenje koji nam mnogo znači – istakao je Slavoljub Muslin.

0
0

4 Komentara

  1. „Imali smo težak put kroz kvalifikacije“…. rece Muslin…?
    A koga bi ti u grupi da bi bilo lako? A da li si se zapitao sta ce biti na prvenstvu??

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne mogu da verujem da će ta neznalica ostati na klupi i dalje svojim notornim glupostima malteretirati igrače i sportsku javnost. FSS mora odraditi svoj posao oterati ga i renovirati tim. Pola ekipe ne zaslužuje dres reprezentacije i treba je osvežiti mladim igračima. Muslin to definitivno ne zna. Ej on bi da igra i dalje 7-2-1, čega se pametan stidi budala se ponosi…

    0
    0
    Odgovori
  3. Musline, to obavezno da uradiš, mislim na podmlađivanje. U toj ekipi, koja će ići na Mundijal, svakako mesto treba da dobiju i perspektivni mladi igrači, kao npr. Sergej Milinković Savić (Lacio), Živković (Benfika), Milenković (Fiorentina), Đurđević (Olimpijakos), Stojković (CZ)… Da li će igrati i u prvih 11 to je već na selektoru da odluči, tu mnogo faktora utiče, ali navedeni, ali i još neki momci, imaju znanje i potencijal.

    0
    0
    Odgovori
  4. Bila bi najveca greska voditi tim po zaslugama. Imamo primer jedne Italije….ja od kada pratim fudbal i SP, oni uvek bitno promene tim za Svetsko prvenstvo u odnosu na onaj koji je izborio kvalifikaciju. Uvek umesto onih koji su u fazi silaska u karijeri, zamene ih sa najperspektivnijim momcima mladje generacije. I uvek su dobro prolazili sa tako kombinovanim timom. Ne bih da nabrajam koje ni u ludilu ne treba voditi jer kroz cele kvalifikacije nisu nista pokazali pa ni zasluzili ucesce na SP. Umesto njih najmanje 5-6 momaka iz trofejne generacije treba da ide u Rusiju. Bio bi to ogroman zalog za buducnost i verujte, sigurno ce vise dati nego oni o kojim govorim. Dakle, da samo pomenem Andriju Zivkovica, SMS-a,Radonjica,Grujica, Gacinovica, golmana RAjkovica,pa i beka Gajica,Vuleta Jovanovica i Urosa Djurdjevica.Naravno ovo je samo moj spisak potencijalnih kandidata za odlazak na SP iz trofejne mlade generacije nasih majstora.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter