4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda ‘upalila motore’, Matijas Lesor je pogodak crveno-belih (FOTO)

Objavljeno: 01.10.17 u 22:51

U prvom meču ove sezone Crvena zvezda je ostvarila pobedu kojom je otpočela odbranu titule u ABA ligi.

Rezultatom 88:77 Zvezda je savladala Mornar iz Bara, a najbolji pojedinac u pobedničkom timu bio je Matijas Lesor.

Prve poene na meču postigao je doskorašnji centar Partizana, Uroš Luković, nakon čega je posle skoro dvominutnog ‘posta’ Zvezde sjajno zakucao Matijas Lesor. Zvezda je potom povela sa 7:2 i sve poene je postigao Francuz, da bi onda bio precizan i Ročesti koji je ‘pokvario’ tu seriju Matijasa Lesora. Ugalvnom zahvaljujući Šepardu, Mornar nije imao dvocifreni minus tokom prvog kvartala, i taj košarkaš se večeras pokazao kao veliko pojačanje.

Posle sedam poena razlike koliko je Zvezda imala nakon prvih 10 minuta, nakon odigranih još dva tokom druge deonice, crveno-beli su trojkom Nikole Radičevića stigli do plus 10. Serijom od 5:0 su se gosti iz Bara vratili u meč, ali je uskoro Crvena zvezda ponovo pobegla na dvocifreno vođstvo. Potom je poenima Ročestija, Bjelice i Dangubića domaćin poveo i sa 15 razlike, najvećom prednošću u dosadašnjem delu utakmice. Toliko je bilo i na poluvremenu (45:30).

FOTO: STARSPORT

Zahvaljujući poenima Matijasa Lesora, nakon manje od dva minuta igre treće četvrtine, Crvena zvezda je stigla do plus 20. Već se tada videlo da će Mornar izgubiti u Beogradu, ali i teže izbeći ubedljiv poraz. Igralo se koš za koš što je odgovaralo izabranicima Dušana Alimpijevića. Polaganjem Jankovića je zvezda na dva i po minuta do kraja treće deonice stigla do plus 21 što je bila najubedljivija prednost večeras.

U poslednjem kvartalu se ponovo razigrao Matijas Lesor koji je iz igre imao učinak 8/8. Na tačno 20 poena zaostatka su Barani bili pred ulazak u poslednjih 10 minuta. Nidam i Rejli Ros su smanjili minus svog tima na otvaranju kvartala, i otpočeli mini seriju Mornara. Isti dvojac je nešto kasnije bio zaslužan i što je crnogorski tim stigao do minusa od svega 14 poena, ali se opet ‘probudio’ Lesor koji je definitivno bio najbolji večeras u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’. Zvezda je privela kraju partiju u kojoj je bila dosta bolji rival, i upisala prvu pobedu u ovoj sezoni.

Večeras je još jedan srpski klub pobedom otvorio učešće u ABA ligi. Mega Bemaks je savladala Cibonu kao domaćin. Izabranici Dejana Milojevića su pobedili sa 95:88, izuzetno ofanzivno počeli i već u prvom poluvremenu postigli 57 poena. Novajlija Enis je bio najbolji sa 23 poena, dok je 17 imao momak koji je pre nekoliko nedelja osvojio Eurobasket, Čančar.

ABA liga, 1. kolo: Crvena zvezda – Mornar

Dvorana Aleksandar Nikolić

Sudije: Matej Boltauzer, Siniša Herceg, Mario Majkić

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 4, Radičević 7, Dangubić 7, Davidovac -, Lazarević 2, Antić -, Feldin 4, Janković 2, Ročesti 17 (7as), Lesor 22, Jovanović 8 (5sk), Bjelica 15.

MORNAR: Luković 2, Mićović 10, Nidam 14, Rejli Ros 21, Šeperd 12, Vranješ 9, Ćalić -, Mijović -, Hadžibegović -, Pavić 3, Mugoša -, Bakić 3.

Standings provided by Sofascore LiveScore

FOTO: STARSPORT
0
0

4 Komentara

  1. Jovanovic i Jankovic, zaistanemaju sta da traze u Zveydi, dovesti jednu peticu i jednu trojku mesto njih. Keselju se tako]e yahvalit, proslediti ga u FMP.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter