4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda bez municije u Kruševcu, Napredak pobedio Zvezdu (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.17 u 19:04

U 12. kolu Superlige Srbije Napredak je junački osvojio sva tri boda protiv Crvene zvezde 1:0 evrogolom Mitrovića.

Emotivno ispražnjena Crvena zvezda ‘saplela’ se pod Bagdalom. Napredak je evrogolom Mitrovića u 97. minutu utakmice savladao crveno-bele – 1:0. Ali, idemo redom…

Veoma siromašno prvo poluvreme u kom možemo slobodno reći da je Napredak bio bolji tim, ali nedovoljno za vođstvo. Videli smo svega tri šanse, od čega samo jednu stopostotnu. Naime, u 17. minutu je Srnić sjajno centrirao, Pešić je ostao sam u petercu sa golmanom Petrovićem, ali je čuvar mreže Kruševljana izašao kao pobednik. Sedam minuta kasnije Alivodić je uhvatio loptu iz prve na volej, ali je poslao kod Delija. Do kraja prvog dela igre videli smo još jedan pokušaj Napretka, ali šut Uroševića iz slobodnog udarca nije bio opasan po Borjana. Na kraju prvog dela igre – 0:0.

Drugo poluvreme je šansom otvorio domaćin. Igrao se 53. minut kada je Alivodić ostavio loptu za Mitrovića, ovaj je šutirao sa 18 metara snažno, ali preko gola. Zvezda je prvi put u nastavku zapretila u 57. minutu, ali je Le Talek loptu poslao daleko iznad Delija. Napredak je do stopostotne šanse stigao samo minut kasnije, Kasalica je probio po levom boku, centrirao je na ivicu kaznenog prostora, šutirao je Alivodić, ali je lopta otišla tik pored stative.

Crvena zvezda je sjajnu šansu imala u 63. minutu kada je Radonjić probio po levom boku, centrirao u peterac, ali je Srnić očajno zahvatio i poslao u gol aut. Nedugo zatim je i Napredak zapretio, ali je šut Alivodića otišao daleko preko gola. Zvezda je u 75.minutu ponovo bila blizu gola, ali je Radonjić bio neprecizan. Zvezda je najbliža golu do tada bila u 77. minutu kada je Radonjić loptu poslao na peterac, Pešić je propustio, a Srnić šutirao i pogodio prečku.

U 79. minutu nova šansa za Napredak, ali je posle udarca Alivodića lopta zakačila nekog i skrenula u korner. Do kraja utakmice Crvena zvezda je krenula na sve ili ništa, u nadoknadi vremena je sjajno šutirao Donald, ali je ponovo Petrović bio na mestu i loptu poslao u korner. Nadoknada vremena bila je sedam minuta. U poslednjem Crvena zvezda je imala slobodan udarac, šutirao je Milijaš, više od pola stadiona je mislilo da je lopta završila u mreži, ali je ona prohujala pored stative. Kada su svi pomislili da će se utakmica završiti 0:0, Napredak je povukao kontru, a Mitrović fenomenalno lobovao Borjana za evrogol i trijumf Kruševljana 1:0.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 1:0

Strelac:

Mitrović 90+7

Stadion: Mladost
Kapacitet: 10.331
Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

NAPREDAK (4-2-3-1): Petrović – Boranijašević, Veškovac, Miladinović, Urošević – Šljivić, Mitrović – Alivodić, Markoski (Od 57. Sekidika), Kasalica‚(Od 77. Simonović) – Vukanović.
CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić – Račić (od 46. Krstičić), Donald – Srnić (Od 83. Milijaš), Rikardinjo (Od 66. Boaći), Radonjić – Pešić.

0
0
4 Komentara
  1. Bruka je kako je Zvezda igrala u Kruševcu! Umesto da traže krivca u svojim redovima oni krivicu svaljuju na sudiju Mažića?! Krivac u zvezdinim redovima je prvenstveno tvrdoglavi trener Milojević, koji od drveta ne vidi celu šumu. On je mislio da je Napredak tim koji će izači na teren sa „belom zastavom“ a uz to da Zvezda može otaljavati posao sa onakvom beskrvnom igrom, bez trčanja, bez borbenosti, bez presinga! U tim uporno drži smešne Rikardinja, Milijaša i Srnića, koj ne bi pojačali ni Radnika, iz Glogovca, iz Opštinske fudbalske lige. Zvezda ima odličnih 7-8 igrača ali, kao što je legendarni Šeki, u intervjuu „S.Žurnalau“, od 30.09., istakao Zvezdi nedostaju 2-3 igrača, da bi bila pravi tim. Milojević konačno mora shvatiti da će se njemu obiti o glavu, njegova tvrdoglavost, sa upornim forsiranjem nekih igrača, koji na terenu apsolutno ništa ne prokazuju! Kada će šansu konačno dobiti talentovani Joveljić, Adžić ili Veljko Nikolić? Odgovor je:Nikada a možda ni kasnije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter