1
Evrobasket

Slovenija je pobedom nad reprezentacijom Letonije ostvarila veliki uspeh i plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

EUROBASKET: Dončić i Dragić su tandem snova, Slovenija je u polufinalu!

Objavljeno: 12.09.17 u 22:36

Slovenija je pobedom nad reprezentacijom Letonije ostvarila veliki uspeh i plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Izabranici Igora Kokoškova su posle velike borbe u hali Sinan Erdem savladali Letonce rezultatom 100-93.

Letoncima nisu pomogla ni 34 poena Kristapsa Porzingisa, Slovenija je zasluženo u polufinalu. U uvodnim minutima ravnopravna utakmica, a onda Slovenci na krilima sjajnih Dončića i Dragića prave seriju 13:0 i stižu do 15 poena razlike pred kraj prve deonice. Letonci sredinom druge četvrtine ipak dolaze do preokreta, a drugu deonicu su pobedili sa čak 15 poena razlike. 

Velike serije se nastavljaju i u drugom poluvremenu. Slovenci su serijom 14-2 opet stekli osetnu prednost i nisu dozvoljavali Letoncima da naprave preokret kao u prvom poluvremenu. Možda i ključni trenutak meča bila je trojka Luke Dončića od tablu sa 10 metara tri minuta pre kraja.

Opet je u redovima Slovenije dominirao dvojac Dončić-Dragić. Mladi as madridskog Reala je postigao 27 poena, a imao je i devet asistencija, dok je Goran Dragić meč završio sa 26 poena, osam asistencija i šest skokova. Sjajnu utakmicu je odigrao i Entoni Rendolf koji je postigao 16 poena.

Slovenija će u polufinalu igrati protiv Španije koja je u svom meču bila bolja od Nemačke s 84:72.

Slovenija – Letonija 103:97

Slovenija: Rendolf 16, Rebec, Dragić 26, Nikolić, Prepelič 17, Murić 4, Blažič 1, Vidmar 9, Zagorac, Dimec, Čančar 3, Dončić 27

Letonija: Porzingis 34, Blums 3, Davis Bertans 23, Dairis Bertans 12, Tima 9, Šmits 10, Janičenoks 4, Strelnijeks, Škele, Graziulis, Pejners 2, Mejers

0
0
1 Komentara
  1. Јанези заслужено. Одвратно ми је било гледати судијско иживљавање и заштиту коју је Порзингис имао.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter