0
Intervju

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – BEMPA OVUSU: Apija mi je preporučio Vojvodinu, uvek igram bez kalkulacija!

Objavljeno: 02.08.17 u 20:33

Dolaskom Džosefa Bempe Ovusua u smiraj prošle sezone u jato Vojvodine sleteo je 21-godišni reprezentativca Gane. Nakon debija protiv Radničkog iz Niša navijači su ostali rezervisani, ipak, sjajnim igrama na početku ove sezone nekadašnji fudbaler Hart Ouksa Džosef Bempa Ovusu jasno je stavio do znanja da će biti kapitalno pojačanje.

U Novi Sad došao je na preporuku bivšeg igrača Vojvodine, Hart Ouksa, ali i Juventusa, Udinezea i Parme Stivena Apije, je „krivac“ što je njegov sunarodnik pojačao „staru damu“ sa Karađorđa.

– Pre dolaska u Vojvodinu sam razgovarao sa nekoliko afričkih fudbalera koji su igrali u Vojvodini. Stiven Apija mi je o klubu i Novom Sadu govorio sve najbolje, preporučio mi je da karijeru nastavim ovde. Nakon nastupa u nacionalnom timu želeo sam da karijeru nastavim u Evropi, a dolazak u Srbiju su mi savetovali i treneri sa kojima sam radio, otkriva Ovusu za Hotsport.rs

Ono što je Vojvodini nedostajalo u protekloj sezoni jeste ofanzivna igra u završnici mečeva, a čini se da je dolaskom Ovusua baš to dobila. Na otvaranju sezone postigao je jedini gol za crveno-bele u minimalnoj pobedi protiv Čukaričkog, a takođe se upisao u strelce i protiv Radnika, kada je Vojvodina ubedljivo slavila sa 4:0. Kamere su prilikom njegovog prvog gola zabeležile i suze mladog Ganjanina…

– To su bile suze radosnice. Osećao sam da su se moje želje ostvarile i naporan rad isplatio. Ponela me je i podrška navijača i zbog svega toga emocije su isplivale na površinu, kaže Ganjanin.

Iako poručuje da mu se Novi sad dopada, otkriva da nije imao prilike da iskusi noćni život Novog sada jer većinu vremena provodi u trening centru „Vujadin Boškov“.

– Ne izlazim često, većinu slobodnog vremena provodim sa cimerom Frencisom Afrajeom, ostali saigrači su nam uvek na raspolaganju, trude se da nam pomognu oko svega što nam je potrebno, diplomatski odgovara Ovusu.

Nezaobilazno je i pitanje o domaćoj kuhinji…

– Dopala mi se srpska hrana, dosta je egzotična moram da priznam. Hobi mi je kuvanje, mislim da bi se navijačima i čitaocima dopala kuhinja u Gani, kaže Ovusu sa osmehom.

Za kraj, golobradi vezista poručio je navijačima da od njega na svakom meču mogu očekivati maksimalno zalaganje i da će igrati bez kalkulacija. Veruje da Vojvodina uz podršku navijača i dobru atmosferu može da postigne u ovoj sezoni.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Lična karta:

Ime i prezime: Džosef Bempa Ovusu
Datum rođenja: 5. septembar 1995.
Mesto rođenja: Ofinso, Gana
Pozicija: Levo i desno krilo
Omladinski klubovi: King Fajsal, Real Tamale, Nju Edubijase, Harts of Ouk
Seniorski timovi: Harts of Ouk, Bečem Junajted, Vojvodina.

[/stextbox]

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter