0
AdmiralBet ABA Liga

Nastavak sna ili rušenje tradicije

Objavljeno: 04.01.13 u 23:22

8971

U jednom od derbija 16. kola ABA lige lider na tabeli, Igokea doćekuje košarkaše Radničkog koji žele da im se revanširaju za poraz u Kragujevcu u prvom delu sezone. I jedni i drugi žele trijumf u ovom meču što nam obećava sjajnu utakmicu.

Na početku sezone u ABA ligi malo ko je mogao i da zamisli da će Igokea posle 15 odigranih mečeva čvrsto držati prvo mesto na tabeli. Ekipa iz Aleksandrovca želi da nastavi sa pobedama i u 2013. godini.

„Završili smo 2012. na prvoj poziciji. Neće nam biti lako u nastavku. Radnički je odličan protivnik i pokrivenu su sa dva ili tri igrača na svim pozicijama, tako da je teško se skoncentrisati na samo neki deo terena. Jako su opasni. Moramo odigrati utakmicu na visokom nivou ako želimo pobediti. Insistiraću na jakoj odbrani i mislim da će nam ona protiv Radničkog doneti pobedu“, istakao je trener Igokee Dragan Bajić.

Izabranici Miroslava Mute Nikolića žele da sruše tradiciju koja im ne ide u prilog. Na prethodna tri duela sa Igokeom u regularnom delu takmičenja nisu zabeležili trijumf. Član stručnog štaba Radničkog Branko Maksimović svestan je snage protivnika, ali veruje u svoj tim.

„Igraju veoma strpljivo u napadu i traže igrača koji je u najboljoj poziciji za poen. Odbrmbeno igraju dosta čvrsto, ne dozvoljavaju protivniku nimalo laganih poena. Imaju dva odlična Amerikanca, skup igrača sa ovih prostora koji dugo igraju ABA ligu. Na svakoj utakmici „odskoči“ neki igrač sa svojom rolom i donese prevagu za tim. Igraju dosta kvalitetno svih 40 minuta i kažnjavaju svaki prazan hod protivničke ekipe. Tako je bilo i u utakmici u Jezeru gde smo mi imali kontrolu rezultata 35 minuta, ali nažalost u tih praznih pet minuta u trećoj četvrtini oni su napravili mnogo laganih poena, prvenstveno iz naše katastrofalne odbrane. Međutim, u odnosu na prvu utakmicu dosta smo pojačali sastav. Mislim da imamo šansu da nakon ove utakmice odškrinemo vrata ka vrhu tabele“, zaključio je Maksimović.

Kapiten „crvenih đavola“ Stefan Sinovec prepušta ulogu favorita Igokei, ali naglašava da je to motiv više za njegovu ekipu.

„Igranje u gostima protiv ekipe koja nije izgubila još ni jednu utakmicu na svom parketu nosi samo po sebi težinu. Još kada je ta ekipa prvoplasirana na tabeli, ne bi bilo korektno pretiti u bilo kom pogledu. Ali i mi imamo svoje želje. Hoćemo da se revanširamo za poraz u Kragujevcu, želimo da napravimo taj brejk. Igokea je favorit, ali to je za nas motiv da se borimo svih 40 minuta. Za šta će to da bude dovoljno – videcemo. Nastojaćemo da igramo pametno i koncentrisano čitav meč“, rekao je Sinovec.

Meč u Laktašima između Igokee i Radničkog igra se u subotu 5. januara sa početkom u 17 časova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter