2
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS FINALE: Zvezda je šampion Srbije, veče za pamćenje Ognjena Dobrića! (FOTO)

Objavljeno: 16.06.17 u 21:35

Crveno-beli su odbranili trofej u domaćem prvenstvu.
U trećoj utakmici finala Superlige je Crvena zvezda sa 87:57 pobedila FMP.

Od prvog minuta u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ je malo ko očekivao drugačiji ishod od trećeg trijumfa Zvezde u nizu i novog pehara za crveno-bele. Mnogo bolje je domaćin otvorio utakmicu, Ognjen Dobrić je sa fenomenalnim tempom započeo od starta i bio jedan od zaslužnijih što su crveno-beli u četvrtom minutu utakmice imali prednost od 13:0. Tek onda je sa linije penala pogodio Ajzea Ostin, a u petom minutu je preko Apića gostujući tim poentirao prvi put iz igre. Crvena zvezda je nastavila da koristi zbunjenost FMP-a i u finišu prve četvrtine je imala čak 20 poena razlike.

FOTO: STARSPORT

Prvi kvartal je završen rezultatom 30:9, dosta toga je bilo poznato već tada ali je ostalo pola sata igre u ‘Pioniru’. ‘Panteri’ su u drugoj deonici podigli efikasnost, ali ni blizu tome da priđu Zvezdi, čak ni da smanje zaostatak. Preko Dobrića koji je briljirao je Zvezda u 13. minutu stigla do vođstva od 24 poena razlike, a do kraja četvrtine FMP nije uspeo da se spusti na manje od 20 poena. Radanov je trojkom doneo 40:20 i to je bio najmanji zaostatak tog dela finalnog duela.

‘Ista pesma’ i u drugom poluvremenu. Iako je tokom drugog kvartala Zvezda postigla ‘samo’ 16 poena, gosti nisu bili ni blizu toga da se vrate u meč. U drugom minutu nastavka je Kuzmić pogodio dva slobodna bacanja i odveo Zvezdu na čak 30 poena razlike. Čak i oni koji su najviše verovali u tim iz Železnika su u tom momentu bili svesni da će finalna serija večeras biti završena. Sredinom treće četvrtine je Zvezda imala i plus 33, sa tim rezultatom je završen pretposlednji kvartal.

FOTO: STARSPORT

Poslednjih 10 minuta, kao i većina utakmice, je obeležila formalna igra. Morao je da protekne i taj vremenski period koji je delio Zvezdu od novog trofeja. Dodatno je već odlično raspoložene Delije ‘raspalio’ Čarls Dženkins sjajnim zakucavanjem, a u poslednjim sekundama su navijači pozdravili i Stefana Jovića koji je dobio priliku da na lep način završi sezonu.

Ognjen Dobrić je imao 24 poena u pobedi Zvezde, Dangubić je dodao 16, a na drugoj strani su Radanov i Ostin dodali po 13.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – FMP 87:57 (30:9, 16:15, 29:18, 12:15)

Crvena zvezda: Volters 5, Tompson, Dangubić 16, Mitrović 7, Lazić 7, Dobrić 25, Simonović 7, Dženkins 5, Gudurić 4, Jović, Kuzmić 5, Bjelica 6.

FMP: Radanov 13, Čović, Davidovac 4, Apić 8, Lazarević, Bursać 6, Šešlija 7, Kutlešić 3, Ljubičić 3, Radovanović, Ostin 13, Kaplanović.

[/stextbox]

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter