0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS FINALE: Zvezda napravila ‘brejk’ u Železniku, Ostin se nameće Radonjiću (FOTO)

Objavljeno: 14.06.17 u 20:10

Odigran je i drugi duel finalne serije domaćeg prvenstva, a crveno-beli su došli do pobede u gostima.
Rezultatom 91:76 Crvena zvezda je porazila FMP i stigla do drugog trijumfa u seriji.

Na samom početku se videla namera Zvezde da nastavi sa istom igrom kao iz prvog meča kada je lako izašla na kraj sa FMP-om. Crveno-beli su preko Dženkinsa, Mitrovića i Dangubića došli do rezultata 7:0. Slobodnim bacanjem Nemanje Dangubića je već u četvrtom minutu duela Crvena zvezda imala prvu prednost od dve cifre. Za isto toliko minuta je domaćin postigao svega četiri poena što su crveno-beli koristili. Dugo se igralo koš za koš, da bi Gudurić trojkom doneo do tada maksimalnu prednost od plus 13 na dva minuta do kraja prve deonice. U prvom kvartalu su izabranici Dejana Radonjića ubacili čak 30 poena.

Crvena zvezda je uspešno držala rastojanje od domaćina i početkom druge četvrtine, sredinom tog perioda preko Dženkinsa gosti stižu do nove maksimalne prednosti od plus 15, da bi sa četiri vezana poena FMP uspeo da smanji razliku. Već tada se videlo da Zvezda ima ceo meč u svojim rukama i da će ‘panteri’ teško izbeći poraz. Sa istim vođstvom Zvezda završava poluvreme kao i prvi kvartal.

FOTO: STARSPORT

U prvih tri minuta drugog dela igre je Crvena zvezda napravila seriju od devet poena, a pogađali su Simonović, Dobrić i Dženkins. To je ujedno bila nova najveća razlika na utakmici, od 19 poena, i FMP je bio u sve nepovoljnijoj situaciji, a Zvezda bliža ‘brejku’. Trojkom Dobrića je na polivini treće deonice Crvena zvezda imala plus 20. Potom su Ostin i Davidovac vezali pet poena i ponovo minimalno vratili svoj tim ‘u život’. Do kraja treće četvrtine je Zvezda imala i plus 21, ali je na pred poslednjih 10 minuta rezultat ipak bio 71:54.

U poslednjoj četvrtini se ništa značajnije nije promenilo. Prednost koju je Zvezda stekla u nekoliko uvodnih minuta je sačuvala do kraja i stigla na korak od osvajanja košarkaške Superlige. Sa 19 poena je Marko Gudurić bio najbolji u gostujućem taboru, 14 je imao Mitrović. Dangubić 12, a po 10 Simonović i Dženkins. Ajzea Ostin je bio najefikasniji danas, ubacio je 25 poena u porazu ‘pantera’, po 10 su imali Čović i Davidovac.

FOTO: STARSPORT

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

FMP – CRVENA ZVEZDA 76:91 (18:30, 22:22, 14:19, 22:20)

FMP: Radanov 5, Čović 10, Davidovac 10, Apić 8, Bursać 2, Šešlija 7, Kutlešić 2, Ljubičić 3, Radovanović, Ostin 25, Kaplanović.

Crvena zvezda: Volters 1, Tompson 5, Dangubić 12, Mitrović 14, Lazić 5, Simanić, Dobrić 7, Simonović 10, Dženkins 10, Gudurič 19, Kuzmić 6, Bjelica.

[/stextbox]

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter