2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA KLS, PLEJ-OF: Zvezda na Dobrićev pogon raznela FMP za prvi korak ka tituli (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.06.17 u 22:43

Košarkaši Crvene zvezde su veoma ubedljivo stiglo do 1-0 u seriji protiv FMP Železnika, nakon što su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ slavili rezultatom 94:66.

Crvena zvezda je više puta tokom sezone pokazala da je bar za klasu kvalitetnija od ekipa u bilo kom domaćem takmičenju, pa ovakav rezultat u prvom meču finalne serije i ne iznenađuje, pogotovo ako se uzme u obzir da je Zvezda u utakmicu ušla maksimalno motivisano.

Poveli su dvocifrenom razlikom domaći košarkaši već sredinom prve deonice, kada je Dobrić pogodio za 14:4, i više se nisu osvrtali.

(Youtube/AM Video7S)

Dominirao je mladi košarkaš, kao mnogo puta u dosadašnjem toku KLS, pogodio je ponovo za 19:6, da bi krajem prvog dela Zvezda otišla na 23:11.

Nastavio je Dobrić u sjajnm ritmu, pa je ubrzo povećao na 26:11, bilo je i 30:17, i do kraja druge četvrtine igralo se koš za koš, pa je na odmor Zvezda otišla sa 38:24.

(Youtube/(Youtube/AM Video7S)

U trećem periodu Kuzmić je povećao na 40:24, potom je Volters trojkom digao na „+19“, a onda su se raspucali domaći košarkaši. Sipali su trojke kako su stigli igrači Zvezde, čak šest je postignuto u trećem periodu (od 12 ukupno), bilo je i 30 razlike (65:35), a na poslednju pauzu crveno-beli su otišli sa 33 poena viška – 72:39.

FOTO: STARSPORT

Kako je pitanje pobednika davno rešeno, navijači su odlučili da ovacijama isprate igrače, pa je Simanić pri ulasku na teren dobio velike aplauze.

O tome koliko su rešeni bili da već danas praktično pokaži da nemaju nameru da dopuste iznenađenje pokazuje i fantastičan šut za tri poena – 16 pogodaka iz 29 pokušaja, za neverovatnih 55%! Takođe bi trebalo napomenuti da je svih 12 košarkaša postiglo poene u timu Dejana Radonjića, kao i čak 30 asistencija!

Najefikasniji je bio Dobrić sa 21 poenom, Simonović je ubacio 11, dok su Bjelica i Volters brojali do 10.

Drugi susret je na programu u sredu u hali u Železniku.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – FMP

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 3.500
Sudije: Belošević, Vojinović, Jovčić

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Tompson 5, Dangubić 7, Mitrović 6, Lazić 6, Dobrić 21, Simonović 11, Dženkins 3, Gudurić 5, Kuzmić 6, Bjelica 10, Simanić 4.

FMP: Radanov 2, Čović 7, Davidovac 9, Apić 13, Lazarević 10, Bursać 4, Šešlija 9, Kutlešić 4, Kaplanović, Ljubičić, Radovanović 2, Ostin 6.

 

[/stextbox]

0
0
2 Komentara
  1. A sta je bre sa severom,umesto da gori sve ono pozoriste sramota,ovi momci su zasluzili mnogo i pun pionir i pun kalis da gori ceo Beograd

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter