1
ATP

TEŽAK PORAZ: Novak Đoković počišćen sa pariske šljake! Gde je nestao žar pobednika? (VIDEO)

Objavljeno: 07.06.17 u 13:29

Austrijanac Dominik Tim deklasirao je Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa sa ubedljivih 3:0 u setovima.

Novak Đoković neće odbraniti šampionsku titulu na Rolan Garosu ove godine. Predaće krunu nekom drugom teniseru, ali i drugo mesto na ATP listi Rafaelu Nadalu, pošto je Španac ulaskom u polufinale, a eliminacijom Srbina, stekao sve uslove da ga prestigne na broju ‘dva’.

Dominik Tim je razbio Đokovića sa ubedljivih 3:0, po setovima: 7:6, 6:3, 6:0.

Ništa danas nije delovalo dobro u igri Novaka Đokovića. Šta se desilo, teško je reći, ali sada kada je stigao do završnice, svi smo očekivali da će zaigrati sa nikad više žara. To se, ipak, nije desilo.

Đoković i Tim su u prvom setu igrali sa puno preokreta i ‘brejkova’, ali je ta neizvesnost i egal u igri i rezultatu dovela do ‘taj-brejka’. I tamo su u prvih šest poena igrači gubili svoje servise, da bi prvi Austrijanac dodao gas i prigrabio prvi set u svoju korist.

 

Očekivala se reakcija srpskog tenisera, ali je ona izostala. Tim je brzo došao do ‘brejka’ i znatno sigurnijim servisima slomio otpor Đokovića, čiji čak ni ritern, po čemu je prepoznatljiv, danas nije funkcionisao. Gubio je sa 2:0, a onda se desilo ono što nikako nismo očekivali od njega.

Đoković je, jednostavno, prestao da igra tenis. Bukvalno je predao meč već tada, pošto poeni nisu trajali duže od četiri ili pet razmena, a gotovo svaki je pripao Timu. To je dovelo do nikad brže izgubljenog seta i ‘krompira’ na semaforu za vrlo neslavan kraj nastupa na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Dominik Tim apsolutno zasluženo je prošao u polufinale, gde će se sastati sa Rafaelom Nadalom, novim svetskim brojem ‘dva’.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter