0
Evrobasket

FOTO: STARSPORT

LOŠE VESTI PRED EVROBASKET: Srbija bez sjajnog beka napada krov Evrope? (VIDEO)

Objavljeno: 05.06.17 u 21:58

Nemanja Nedović, po svemu sudeći, neće igrati na predstojećem prvensvu Evrope!

Evrobasket, koji se ove godine održava u čak četiri države (Finska, Rumunija, Izrael i Turska), proći će bez beka Unikahe.

Nedović je u intervjuu koji je dao za španski Sur prvo pričao o novom ugovoru:

Želim da ostanem. Ovde me cene, što je veoma važno i pomoglo mi je u odluci. Takođe, važno je i što igramo Evroligu naredne sezone. Imam osećaj da osvajanje Evrokupa nije i završen posao, mogu još da pružim Malagi, navijačima, posebno u Evroligi. Biti voljen i važan u ovom klubu je neprocenjivo. Bila je laka odluka, istakao je Nedović, koji je rekao da je odluku o produžetku ugovora doneo nakon trijumfa nad Valensijom u finalu Evrokupa.

Otkrio je da nije bio bez ponuda:

Igrao sam dobro, što su mnogi videli. Ipak, nakon što je osvojen Evrokup, ovaj grad i ovaj tim su bili prvi izbor. Slavlje sa navijačima i dolazak u grad su „prelomili“. Cilj je fajnal for, voleo bih da igramo u Beogradu, mada neće biti lako. Ali ne i nemoguće.

Reprezentaciju ovog leta očekuje prvenstvo starog kontinenta, a čini se da će na njega ići bez podrške bivšeg košarkaša Crvene zvezde i Golden Stejt Voriorsa:

Prošle sezone sam odmarao samo deset dana, što me je koštalo. Imao sam zato nekoliko povreda, i sad sam na 50% mogućnosti. Nisam srećan zbog toga. Razmisliću. Uzdam se u doktore i Unikahe i reprezentacije, i videću da li će pauza od mesec dana biti dovoljna da igram pune snage i za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, i za Unikahu naredne sezone, zaključio je Nedović.

Pored Unikahe, Zvezde i Golden Stejta, nastupao je i za Lijetvus Ritas i Valensiju. Unikaha je Endesa ligu završila na četvrtoj poziciji, iza Reala, Baskonije i Valensije, dok je u polufinalu plej-ofa bolji bio Real.

Nedović je bio najbolji strelac tima sa 12,1 poena po meču i 3,6 asistencije.

(Youtube/SEBHL – S.E. Basketball Highlights)

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter