0
Evroliga

FOTO: Starsport

HIMKI IDE U EVROLIGU: Ni sjajni Stefan Marković nije pomogao Zenitu protiv Šveda (FOTO)

Objavljeno: 04.06.17 u 17:51

U majstorici polufinala tim iz Sankt Peterburga je pretrpeo poraz.
Rezultatom 90:84 je Himki savladao Zenit i stigao do treće pobede u seriji.

U Evroligi sledeće sezone će nastupati Šved i drugari, koje u finalu VTB lige čeka CSKA koji je lako odradio svoj deo posla protiv Lokomotive.

Od samog početka su oba tima zaigrala veoma efikasno, do poluvremena je Himki stigao do manje prednosti od četiri poena pred drugi deo utakmice. Zenit je uspeo da minimalno umanji zaostatak u nastavku, ali je onda usledila odlučujuća četvrta deonica. Nju su gosti odigrali maestralno i postigli čak 30 poena. Zenit je takođe bio dobar i u tom delu meča, ali je Himki za nijansu bio bolji i stigao do velike pobede.

Najefikasniji je, naravno, bio Aleksej Šved sa 28 poena, Roulend je imao 19, a Hamel 14. Sa druge strane je iz povrede sa četvrtog duela ova dva tima izašao Stefan Marković, Srbin je čak i počeo u startnih pet Zenita i imao odličan učinak od devet poena, sedam asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte. Lendri je ubacio 15 za domaćina, Karašev 14, Tima 13, 12 je postigao Tulson, a 10 Valijev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter