17
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OGLASIO SE MARKO NIKOLIĆ: Bivši trener Partizana obrazložio odluku i već je upravi predložio svog naslednika! (FOTO)

Objavljeno: 31.05.17 u 20:29

Prvi put od kako je pre nekoliko sati podneo neopozivu ostavku na mestu trenera, Marko Nikolić se oglasio u javnosti i obrazložio svoju odluku.

Nakon što je mnoge navijače pogodila vest o odlasku Marka Nikolića, mnoge je zanimalo zbog čega je sjajni stručnjak doneo takvu odluku.

On je pokušao da je objasni, istakavši da su u pitanju isključivo sportski motivi.

– Članovi uprave su učinili su maksimalan napor da ostanem… Svi razlozi nemaju veze sa Partizanom, nego sam deset godina u ovoj ligi i ovom sezonom sam dostigao maksimum, osvajanjem svega što se moglo. Osetio sam potpunu zasićenost ovom ligom. Imao sam na stolu tri, četiri ponude u poslednjih deset dana – Belgija, Rusija, Mađarska. Čista sportska odluka je da se oprobam na sledećem nivou. Željan sam novog izazova, da radim u klubu koji će i tamo želeti da bude šampion, a kod mene je prevagnula želja za novim dokazivanjem u drugoj zemlji – izjavio je Nikolić za ‘Mondo’.

Navijači su verovali da će tek sada za Nikolića biti izazov napad na Ligu šampiona, ali je očigledno veći bio u Mađarskoj i klubu o kom ima samo reči hvale.

– Naravno da je Liga šampiona sa Partizanom najveći izazov za trenera, ali ovaj projekat koji sam prihvatio (Videoton, prim. aut.) nije na dva meseca i nije samo Liga Evrope u pitanju, već je reč o nečemu na duže staze. Reč je o odlično organizovanom klubu, sa novim trenerskim centrom, u lepoj zemlji i lepom gradu. Sve to je za mene bilo izazovno i video sam to kao izvanrednu prilika da konačno mogu da rešim neka egzistencijalna pitanja – istakao je Nikolić.

FOTO: STARSPORT

Rastanak je, i ovog puta, podneo vrlo emotivno.

– Iskreno, dosta emotivno i teško pada rastanak sa Partizanom. Svaki put. Bilo je to sad, posle velikog, istorijskog uspeha, a bilo je tako i prošli put (smenjen je 25. marta 2013. gdine, prim. aut.). Partizan je institucija koja uvek zaslužuje respekt. Velika je čast biti deo Partizana. Znamo kakva armija diše za taj klub. A ja sam ponosan na sve urađeno za ovo vreme

– Pobede nad ‘večitim rivalom’ su najslađe i najvažnije. Na njih sam posebno ponosan i srećan. Bilo je različitih kolega sa suprotne strane, svi su bili inspirativni protivnici. Ipak, ova ‘dupla kruna’, šesta u istoriji kluba, posebno mi je značajna, važna i draga.

Nikolić je čak upravi i sportskom direktoru Ivici Ilievu predložio svog naslednika. Iako nije želeo da otkrije ime, jasno je bilo da se radi o Iliji Stolici.

– Tokom razgovora smo se dotakli teme eventualnog naslednika i ja sam izneo svoju ideju kao eventualnu pomoć. Ta ideja se poklopila sa idejom sportskog direktora. Biće to dobar izbor – uverava Marko Nikolić.

FOTO: STARSPORT
0
0
17 Komentara
  1. Ajde ne rise. Demagog , ali za decu od 5 godina. Idi i ne vracaj se više. Takav čovek nam nije potreban. Sve si uprskao.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter