0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

IZ FSS NAJAVLJENE PROMENE U SUDIJSKOJ KOMISIJI: Kvalitet suđenja nezadovoljavajući, formira se Etička komisija

Objavljeno: 27.05.17 u 14:09

Generalni sekretaR Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, najavio je ozbiljne promene u sudijskoj komisiji, kao i osnivanje posebne Etičke komisije koja će se baviti istragama.

Gostujući na televiziji „Pink“, Šurbatović je govorio o nekim vrlo zanimljivim temama a jedna od glavnih bila je kvalitet suđenja u nedavno završenom prvenstvu, za koje smatra da nije na nivou na kome bi trebalo da bude.

-Imali smo problema u završnici takmičenja, i u Super ligi, ali i u ostalim ligama po vertikali i tu će biti velikih rezova. Imamo i nezadovoljavajući kvalitet sudjenja. Istina je da sudije sude pod velikim pritiskom, da je jako teško suditi našim najvećim klubovima, ali je istina i da nije bilo zadovoljavajućeg kvaliteta sudjenja- rekao je Šurbatović pa se nadovezao.

-Na tu temu bilo je mnogo razgovora s predsednikom Saveza Slavišom Кokezom i već sada mogu da najavim da će biti jedna ozbiljna reforma i Sudijske komisije i sudijskih lista. U narednom periodu biće velikih promena na tom planu- naveo je on.
Šurbatović je takođe najavio i reviziju pravilnika, ali i formiranje jedno novog, nezavisnog tela, Etičke komisije.

-Dakle, svi propisi su revidirani i mi ćemo na prvoj narednoj sednici Izvršnog odbora da usvojimo i novi Discipinski pravilnik i novi Pravilnik o registraciji i statusu igrača. I ono što je apsolutno novina jeste formiranje Etičke komisije- rekao je generalni sekretar FSS.

-Etička komisija je sastavljena iz dva dela, jedan deo se bavi istragama, a drugi odlučivanjem. Кomisiju čine apsolutno kompetentni, stručni, nezavisni eksperti i kao takva nezavisna je i od organa FSS. Ona će u kratkom roku rešavati sve ono što se evidentira kao problem. Ja mogu da kažem da već četiri – pet predmeta Komisija obradjuje, da su veoma brzi i efikasni. Ne znam šta će biti epilog i ne mogu da prejudiciram stvari, ali kao generalni sekretar dobijam informacije i mislim da prve rezultate komisije možemo da očekujemo već u narednih desetak dana.-

Takođe Šurbatović je odgovorio na pojedine insinuacije da je žreb za određivanje finala Kupa, koje će se večras od 18h održati u Humskoj, namešten.

-Što se tiče insinuacija oko žreba za domaćinstvo, te priče jednostavno ne stoje, a to pokazuje i snimak sa samog izvlačenja kome su prisustvovali predstavnici klubova i koji su proverili i promešali kuglice, a direktor sportskog sektora Goran Bunjevčević je izvukao kuglicu sa imenom domaćina. Sve ostalo zaista nije vredno daljeg komentara- zaključio je Šurbatović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter