0
Košarka

FOTO: Mega Leks

EVROLIGA ZA JUNIORE: Megini klinci krupnim koracima idu ka evropskom tronu

Objavljeno: 19.05.17 u 15:02

U drugom kolu Adidas Next generation turnira u Istanbulu, Mega Leks je bio bolji od Žalgirisa sa 72:71 i tako je istakla najviše ambicije na ovom prestižnom turniru.

Mega Leks je upisao i drugu pobedu na završnom turniru Evrolige za juniore, ali mnogo teže nego što je to bio slučaj u prvom kolu. Žalgiris je pao tek u samom finišu.

I to najviše može da zahvali Gogi Bitadzeu, Gruzinu, koji je posle dva promašena slobodna bacanja Jovičića, uhvatio loptu ofanzivnim skokom i ispravio grešku saigrača, te pogodio dva penala plus četiri i ispostavilo se za pobedu. Jakubatis je trojkom u poslednjem napadu samo ublažio poraz litvanskog tima.

Bitadze je bio ‘meč-viner’ sa 26 poena, a Jovičić je imao 16, a najbliži ovom tandemu je bio Nedeljković sa devet poena i čak 10 skokova.

Mega je vrlo blizu plasmana u finale juniorske Evrolige, a za to mesto sutra će se boriti protiv Fenerbahčea, domaćina turnira.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter