2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Filmska priča čoveka koji je bio nuđen Zvezdi, zaigrao za Partizan pa ‘presudio’ crveno-belima (VIDEO)

Objavljeno: 16.05.17 u 00:10

Derbiji su bili poslastica napadača iz Senegala, a zbog golova postao je ljubimac navijača.

Retkost je da neki stranac ekspresno postane ljubimac navijača, a to je pre desetak godina pošlo za rukom Lamine Dijari, koji je iz Zrinjskog stigao u Partizan.

Mnogi su očekivali da je samo još jedan od prolaznika kroz Humsku, ali je napadač iz Senegala svoju ulogu odradio besprekorno.

Golovi, pobede, titule… Sve to je bilo pečat učinka kolektiva, koji je predvidio sjajni napadač. Ipak, postoji detalj koji je kasnije otkriven da je Dijara u leto 2006. godine prvo ponuđen Crvenoj zvezdi, a tadašnje rukovodstvo nije želelo da angažuje igrača, smatrajući da posle Mostara nema renome za nastupe u crveno-belom klubu.

Izgleda da je golgeter saznao priču i onda je u brojnim derbijima pogađao i bio koban za komšije iz Ljutice Bogdana

Često su posle dve godine i brojnih golova navijači Zvezde čekali odlazak koji je usledio u Emirate, mada nakon teške povrede i povratka Dijara nije bio toliko koban.

Prilikom rastanka i selidbe u Antaliju navijači su mu priredili žurku za pamćenje, a koliko se vezao za srpsku prestonicu su najave da će posle završetka karijere živeti u Beogradu. Životna priča ponekad piše romane…


(Izvor: YouTube/Nikola Božić)

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter