0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ŠPANCI OZBILJNI: Skariolo jednim udarcem ‘ubija dve muve’

Objavljeno: 10.05.17 u 16:05

Selektor šampiona Evrope Španije Serđo Skariolo otkrio je plan priprema za Eurobasket koji se igrao tokom septembra, ali ujedno i pripreme za Mundobakset 2019.

Španci ne prepuštaju ništa slučaju. ‘Furija’ želi da na Eurobasketu odbrani tron iz Francuske, ali ne samo to, već da razigrava igrače za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine. Naime, pripreme počinju 16. jula, ali na treninzima neće biti samo igrači koji će igrati na Eurobasketu.

Naime, prva sedmica rada biće posvećena egzibicionim mečevima na kojima će igrati i igrači koji neće biti selektoru na raspolaganju za EP, a među njima su i NBA zvezde. Potom, se nastavljaju pripreme za Eurobasket, ali 14 momaka neće biti samo. Tu će biti i ‘B’ tim Španije, to jest momci koji bi mogli da pomognu nacionalnom timu tokom kvalfikacija za Mundobasket.

Podsetimo, to će biti prvo izdanje kvlafikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, a na tim utakmicama sigurno neće biti NBA igrača, jer je sezona u toku. Sada se postavlja pitanje kako će ovaj problem FIBA rešiti i sa Evroligom, ali i ligama pod okriljem EKA.

Španija na Eurobasketu igra u grupi ‘C’ koja se ukršta sa našom grupom u osmini finala, a u njoj su još selekcije Hrvatske, Češke, Mađarske, Rumunije i Crne Gore. ‘Furija’ ima i težak posao u kvalfikacijama za Mundobasket gde su Crna Gora, Slovenija i predkvalfikant.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter