14
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TURBULENCIJE: Navijači došli da podrže Đurovskog, Terzić spreman da ode (FOTO)

Objavljeno: 08.05.17 u 13:35

Na stadionu ‘Rajko Mitić’ održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi trener Boško Đurovski, a uvodnu reč imao je generaln i direktor Zvezdan Terzić.


– Zvezda je 640 dana bila prva na tabeli i zato je otišao Božović koji je preuzeo odgovornost na sebe, mi mu se u ime kluba zahvaljujemo na svemu. Kao direktor spreman sam i ja da nosim sve kosekvence koje slede, 4. i 5. juna je izbor članova Skupštine, a neka se tada odluči da li da ostanem i ja u klubu. Mnogo veći su odlazili od mene, kada sam došao klub je bio pred bankrotom, a sada je posluje sasvim normalno. Sledi nova revizija poslova i videćemo da li je istina sve ovo što pričam, šta god da bude i ako dođe nova uprava imaće dobru startnu poziciju. Dokle god sam u Zvezdi boriću se za nju – rekao je Zvezdan Terzić i nastavio:

– Sad možemo u miru da radimo. Dva dana je već prvenstvo regularno i više se ne vodi hajka protiv nas. Sada više Zvezda nije državni projekat, a ni Terzić više nije mafijaš. Sve se završilo po onoj narodnoj ‘držte lopova, a mi ćemo da krademo’. Pokarli su nas u derbiju, poslali su sudiju Grujića da obavi ‘prljav posao’, Leonardo nije isključen, nije nam sviran faul nad golmanom. Pričaju o poštenju, a 25 godina kradu, igraju nameštene utakmice o čemu svedoče njihovi igrači. Pomagala im je 90-ih ona vlada, pa onda su jahali za vreme Toleta Karadžića. Sada hoće ‘kalčopoli’. Mi idemo dalje borićemo se dokle god ima šanse za titulu. Posle neka mi sude kad dođe Skupština. Uprava je donela odluku da na klupu sedne Boško Đurovski i pokuša da ponovi osvajanje duple krune – rekao je Terzić.

FOTO: STARSPORT

Potom se medijima obratio novi trener Boško Đurovski koji je rekao da veruje u čuda.

– Hvala na podršci, moje srce je u Crvenoj zvezdi. Hvala navijačima na podršci. Zahvalio bih se i kolegi Božoviću, rekao mi je da je Crvenoj zvezdi potreban šok. Zvezda mora da igra hrabro i da pokaže da je moćna. Dužan sam uvek da pomognem Zvezdi i nisam mogao da odbijem poziv. Nisam potpisao ugovor, ovde sam pet utakmica. Verujem u čudo, a poslećemo da vidimo. Naše je da pobedimo sve do kraja – rekao je Đurovski u svom prvom obraćanju novinarima.

– Razmišljam da podnesem ostavku i nisam kukavica da samo pobegnem. Sačekaćemo 27. maj da se prvensttvo završi, a onda ću podneti izveštaj Skupštini pa neka ona proceni da li sam dobro radio ili nisam. Mislim da sam dobro radio, ako preocene da nisam neka dođe bolji. Nisam ja razvalio Zvezdu koju sam zatekao sa 52 miliona evra minusa. Sada je taj dug dupčo manji. Niko me ne pita kako je ekipa putovala na Maltu i kako sam od prijatelja pozajmio novac da platim ekipi avion – rekao je Terzić, pa ponovo se vratio na Partizan.

– Svaki meč je šansa da neko ‘kiksne’. Nije realan ni niz od 32 utakmice bez poraza. Bilo je i tu sudijske pomoći, ali i pomoći od FS Srbije. Treba li da podsetim da je Dušan Vlahović igrao bez lekarskog uverenja,  a kazna je oduzimanje bodova, pa na kraju nikom ništa, FS Srbije ih je zaštitio. Neću im čestitati titulu, jer je neregularna.

Zvezdan Terzić je potom otkrio da je Crvena zvezda platila ratu Radničkom iz Niša za Milana Pavkova.

– Sa Ivicom Tončevim sam u dobrim odnosima. Radničkom je uplaćena prva rata od 100 hiljada evra – zaključio je Terzić.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Mirko Marković

0
0
14 Komentara
  1. Molim bilo koga ako može da odgovori kako je smanjio dug sa 55 na 30 miliona u toku 2 sezone?
    Meni to deluje kao prosta matematika:
    Prihodi- (Prodaja igrača), (ulaznice),(sponzori).
    Rashodi- (Igrači, nakcao ih je preko 50), (radnici), (održavanje stadiona)…
    Rezultat – Dobitak 10 miliona godisnje.
    Ako je to tačno , Terzu za doživotnog precednika!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter