0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KONAČNO TO OD NJEGA DA ČUJEMO: Miloš Teodosić pred dugo čekano leto otkrio prelepu vest! (FOTO)

Objavljeno: 06.05.17 u 11:30

Kapiten košarkaša Srbije Miloš Teodosić rekao je da mu je trenutni prioritet odbrana Evrolige sa ekipom CSKA, a da ga posle toga čekaju obaveze u reprezentaciji i – venčanje!

Teodosić je u intervjuu agenciji Beta govorio o predstojećem periodu koji će za njega biti uzbudljiv na mnogim poljima, a izmedju ostalog je rekao da želi da ode u NBA ligu, ali ne na silu.

CSKA će imati težak zadatak u Istanbulu da odbrani trofej u Evroligi, u konkurenciji Fenerbahčea, Olimpijakosa i Real Madrida.

– Volim pobede, volim trofeje i igram u velikom klubu koji je navikao da ima visoke ciljeve. Zato je logično da ćemo gledati da i na završnom turniru Evrolige u Istanbulu ispunimo očekivanja, a ona su uvek velika. Ipak, konkurencija je zaista velika i svaki od četiri tima ima kvalitet da bude šampion. Zato je neukusno bilo šta obećavati – rekao je Teodosić.

Srpski plejmejker je tokom sezone imao problema sa povredama tetive i pete, ali očekuje da bude zdrav za završnicu.

– Bilo je nekih problema sa tetivom i petom, ali sve smo popravljali u hodu. Najvažnije je da budem zdrav za finiš sezone. Plej-of u VTB ligi je počeo, završni turnir Evrolige je za dve nedelje i nema razloga da ne uđem zdrav i spreman u sve te izazove – kazao je on.

Prethodnih nedelja se u medijima mnogo pisalo o njegovoj budućnosti, odnosno odlasku u NBA ligu, a Teodosić je rekao da ima želju da ode u SAD, ali da treba sačekati. On je istakao da će kriterijumi u eventualnom izboru kluba iz NBA lige biti isključivo košarkaški.

– Video sam u medijima da sam svaki dan u drugom NBA klubu. Ja sam jasno nekoliko puta rekao da je CSKA moj klub i da ću prvo sa njima da razgovaram. Ističe mi ugovor, voleo bih da odem u NBA, ali ne na silu. Videćemo kako će se razvijati situacija u junu i da li će biti ponuda. Moji kriterijumi su košarkaški pa ćemo videti ko, šta i koliko može – rekao je Teodosić.

FOTO: STARSPORT

Reprezentaciju krajem leta čeka Evropsko prvenstvo u Turskoj, gde će imati dobru priliku da prvi put posle 16 godina postane kontinentalni šampion.

– Verujem da ćemo biti zdravi i kompletni, u najjačem sastavu. Uvek se radujem igranju za Srbiju. Nema sumnje da imamo kvalitetan, uigran i sada već iskusan tim, ali to ne mora ništa da znači. Ambicije su nam uvek visoke, ali su i drugima. Ušli smo u novi olimpijski ciklus, ali treba samo da gledamo korak po korak. Ima vremena do okupljanja reprezentacije i tek tada ćemo moći više da pričamo – rekao je Teodosić.

Nezaobilazna tema kada se priča o srpskoj košarci je mladi centar Denvera Nikola Jokić koji je za kratko vreme postao zvezda. Teodosić je za njega imao lepe reči.

– Odličan je, tu nema dileme. Puno je napredovao i drago mi je zbog toga jer će nam doneti kvalitet više u nacionalnom timu. Mlad je igrač, pred njim je cela karijera i nema dileme da će moći da ispuni sve svoje ambicije – kazao je kapiten reprezentacije Srbije.

FOTO: STARSPORT

Kamp za mlade košarkaše TEO4, čiji je osnivač, ulazi u drugu godinu, i očekuje uspešno leto. Zbog velikog interesovanja je otvorena i sedma smena.

– Zatvorili smo prvu, drugu, treću i šestu smenu, ostalo je još mesta u četvrtoj i petoj. Interesovanje je zaista veliko i zato smo odlučili da otvorimo i sedmu, od 10. do 19. avgusta. Očekujemo više od 1.000 dece. Dočekaće ih još bolji uslovi nego letos i puno, puno kvalitetnog rada. Pred nama je zahtevna godina jer treba dokazati da ono što smo radili letos nije bila slučajnost nego konstanta za koju želimo da traje decenijama – istakao je Teodosić.

Miloš Teodosić je rekao da će na leto oženiti glumicu Jelisavetu Orašanin. On je tako potvrdio pisanja medija, ali je istakao da o tome više neće da govori i zamolio je za privatnost.

– Video sam i čitao pisanja medija. Svi znaju za moju odluku da ne pričam o privatnom životu, a isto razmišlja i Jelisaveta. Imam razumevanja za interesovanje medija jer smo oboje javne ličnosti. Zato i hoću da sada prekršim sopstveni princip nekomentarisanja privatnog života. Istina je, ovog leta će biti svadbe. Naravno, srećni smo zbog toga. Molim sve medije za razumevanje privatnosti koju tražimo i na koju imamo pravo. O detaljima svadbe i našim privatnim temama više nećemo pričati, kao što nismo ni do sada. Mislim da je logično i normalno da potvrdim lepu vest, ali dalje od toga nećemo ići – rekao je Teodosić agenciji Beta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter