0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Neverovatan povratak Partizana nakon -17 u Subotici, sjajni Birčević (FOTO)

Objavljeno: 03.05.17 u 20:48

 Dudovoj šumi je odigran meč četvrtog kola Superlige.

Partizan je rezultatom 82:75 pobedio Spartak i upisao treći trijumf u domaćem takmičenju.

Sam početak meča je pripao gostima, Partizan je otvorio serijom 6:0 i niko nije nagovestio da će uskoro uslediti potpuni potop. Sredinom te deonice je tim Aleksandra Džikića naglo stao pod naletima Spartaka koji je došao do preokreta i serijom 10:0 imao veoma lepu prednost protiv favorita.

Činilo se da će povratak Partizana uslediti već u drugoj četvrtini, ali to jednostavno nije dozvolio maestralni Igor Kesar. U momentima kada se očekivao rezultatski povratak i egal crno-belih, usledila je nova, sjajna serija Subotičana koji su prvi put na meču stigli do 14 poena razlike, a maksimalno vođstvo Spartaka je ubrzo bilo i plus 17. Stefan Birčević je dobrim prvim poluvremenom ostavio nade crno-belima, dok je Kesar na veliku pauzu otišao sa 20 ubačenih poena.

Partizan je opravdao ulogu favorita tek u trećem kvartalu u kojem je ukupno postigao čak 32 poena, što je za četiri manje od ukupno ubačenih tokom celog prvog poluvremena. Pogotkom Gordona u trećem minutu drugog dela utakmice su se gosti iz Beograda spustili na zaostatak od jedne cifre i to je bio početak povratka Partizana. Spartak je jednostavno stao, a puleni Aleksandra Džikića su to strogo kaznili. Serija koja je presudila meč jeste 16:3. Posle početka utakmice u 27. minutu je Partizan stigao do novog vođstva trojkom Vanje Marinkovića.

Bilo je jasno da se posle preokreta u pretposlednjoj, Spartak neće preterano boriti u završnoj četvrtini. Psihološka prednost je bila na strani gostiju koji su imali plus sedam pred poslednjih 10 minuta. Trojkom Ratkovice je na tri minuta do kraja Partizan imao dvocifreno vođstvo i bilo je jasno ko će slaviti na severu Srbije. Do kraja, Spartak nije uspeo da ozbiljnije ugrozi crno-bele.

Pobednički tabor je predvodio Stefan Birčević sa 21 poenom i devet skokova, Stefan Pot je ubacio čak 16 u jednoj od najboljih utakmica od kako je stigao u Partizan. Poen manje je imao Ratkovica. Na drugoj strani je sjajni Kesar postigao 25 poena od čega samo pet u drugom poluvremenu, 21 je imao Jelenić, a Miščević 10.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

SPARTAK – PARTIZAN NIS 75:82 (23:17, 24:19, 14:32, 14:14)

Spartak: Matić 2, Jovišić 7, Prlja, Nikolić 3, Kesar 25, Tresač 3, Miščević 10, Jelenić 21, Lučić, Kuridža, Fekete 4.

Partizan: Ratkovica 15, Vrabac 7, Marinković 5, Tanasković, Majstorović 6, Birčević 21, Koprivica, Andrić 6, Pot 16, Karahodžić, Gordon 3, Luković 3.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter