0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Više faulova nego košarke, Zvezda slavila sa skoro 40 minuta vođstva (FOTO)

Objavljeno: 25.04.17 u 21:58

U drugom kolu košarkaške Superlige snage su odmerili najbolji domaći timovi.

Crvena zvezda je kao domaćin u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ porazila Partizan rezultatom 85:74.

Izvanredan početak imali su crveno-beli koji tokom prve polovine prvog kvartala nisu primili nijedan poen, napravili su seriju os 12:0 nakon čega je tek Uroš Luković postigao poene za Partizan. I u nastavku se igralo u serijama, onom od 16:8 su se igrači Aleksandra Džikića vratili u meč uprkos velikim problemima koji su nastali sa linije slobodnog bacanja za domaćina. U tim momentima, a i do kraja meča, jedan od najrasoloženijih u šutu sa distance bio je Vanja Marinković koji je bio veoma precizan. Milko Bjelica je čak devet puta poentirao sa bacanja, ogroman broj faulova na obe strane i dosta prekida u igri. Poenima u finišu je Bjelica odveo Zvezdu na plus sedam neposredno pred prvu pauzu.

FOTO: STARSPORT

Start druge deonice je potpuno u znaku kapitena Partizana, Novice Veličkovića koji uzima sve više šuteva i diretknih duela sa svojim čuvarima, kompletira seriju Partizana od šest poena i dovodi svoj tim na samo dva poena zaostatka. U tim momentima raspaljuje i gostujuće navijače kojih je bilo manje, ali su bili bučniji u tim momentima. Odličnom kombinacijom Ratkovice i Lukovića Partizan dolazi do prvog izjednačenja od početka meča, ali su se puleni Dejana Radonjića dobro snašli u toj situaciji i nisu dozvolili da crno-beli dođu do preokreta. Do kraja poluvremena crveno-beli održavaju prednost i na odmor odlaze sa vođstvom od četiri poena.

Marko Gudurić je imao izvrsne momente sa početka treće četvrtine, vezao je nekoliko dobrih napada sa sigurnom realizacijom na šta su se nadovezali Dženkins i Lazić i doneli novu dvocifrenu razliku domaćinu. Uroš Luković je prilikom zakucavanja preko Luke Mitrovića zaradio tehničku grešku zbog uvredljivih reči koje je uputio kapitenu Zvezde dok se nalazio na parketu. Na minut do kraja trećeg kvartala je Džamont Gordon zaradio peti faul i završio utakmicu, nakon čega je zablistao njegov sunarodnik Čarls Dženkins, ali je iz dva iznuđenja faula pogodio svega dva bacanja od četiri prilike.

FOTO: STARSPORT

U vrlo nepovoljnoj situaciji se nalazi tim Aleksandra Džikića na početku završnog kvartala, ponovo je zasijao Novica Veličković za kojeg igrači Zvezde u odbrani nisu imali mnogo rešenja. Tokom celog meča je falio učinak Vila Hečera koji se nije upisao u listu strelaca, imao je 0/4 iz igre za 18 minuta koliko je proveo na parketu. Zvezda je iz nove inicijative crno-belih izašla kao bolji rival i došla do nove dvocifrene prednosti. Kontre Crvene zvezde je Džikić ‘sekao’ tajm-autima, ali uzalud. Na tri minuta do kraja Partizan pravi seriju 6:0 kojom nagoveštava eventualnu uzbudljivu završnicu, sa više od osam metara je kasnije pogodio i Mihajlo Andrić za minus četiri na dva minuta do kraja, ali je preostali deo utakmice u potpunosti pripao Zvezdi koja nije dopustila Partizanu da ugrozi njihovu drugu pobedu u Superligi.

U pobedničkom timu je Luka Mitrović postigao 17 poena, Čarls Dženkins je imao 15 i uzt to tri ukradene lopte i devet asistencija. Kuzmić je dodao 14 poena, Bjelica 12, a Nejt Volters 10 i četiri asistencije. Na drugoj strani je najbolji bio Uroš Luković sa 17 poena i šest skokova, Stefan Birčević je postigao 16, Veličković 13, a Vanja Marinković 11.

FOTO: STARSPORT

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 85:74 (23:16, 19:22, 23:18, 20:18)

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Tompson -, Dangubić 9, Mitrović 17, Lazić 2, Dobrić -, Simonović 3, Rakićević -, Dženkins 15, Gudurić 3, Kuzmić 14, Bjelica 12.

PARTIZAN: Ratkovica 4, Vrabac 2, Marinković 11, Veličković 13, Majstorović 4, Birčević 16, Koprivica -, Andrić 3, Hečer -, Pot 4, Gordon -, Luković 17.

[/stextbox]

 

Rezultati by SofaScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter