7
AdmiralBet ABA Liga

SVETISLAV PEŠIĆ: Igrao sam za Partizan, ali Zvezda…

Objavljeno: 17.04.17 u 12:03

Legendarni košarkaški trener Svetislav Pešić govorio je za Bizlife.rs o tome kako se u Srbiji od ‘čudotvorca’ brzo stigne do blata, ali je i otkrio svoj odnos između Crvene zvezde i Partizana.

On je govorio o periodu kada je bio trener crveno–belih i kada je kako kaže od ‘čudotvorca’ stigao do ‘blata’ u koje su jedva čekali da ga gurnu.

– Ljudi koji vode tim, novinari, navijači te proglase za svojevrsnog čudotvorca, a mi u Srbiji smo specijalisti za to. Kad sam dolazio prvi put u Zvezdu, govorili su mi: ‘To možeš samo ti, samo ti možeš da digneš Zvezdu’. Sledeća faza je da te stave na poziciju gde ste jednaki, onda počnu da te gaze i za kraj, dobro nameste špic od cipele da te gurnu u blato koliko god duboko mogu. Ali ja sam vrlo ponosan što sam trenirao Zvezdu; ne mogu da kažem da ne volim Partizan, igrao sam tamo ali, kad sam bio mali, otac i ja smo smo bili zvezdaši, a moj brat partizanovac. Da se vratimo na početak priče – najbolje sportske i ljudske rezultate sam postizao kada se nisam postavljao iznad igrača. Ja sam uvek bio strog trener, za mene uvek i kažu da sam zahtevan, puno tražim od sebe ali i od igrača. Mogu da razumem poraz, mogu da razumem slabu igru, da nisi motivisan, da imaš privatnih problema… Trenerski posao nije samo dva treninga dnevno i utakmica. Moraš da živiš sa tim momcima, sa njihovim problemima – rekao je Pešić za Bizlife.rs.

Proslavljeni košarkaški stručnjak je govorio i o tome da je smešno da država finansira Crvenu zvezdu i Partizan i da to u Evropskoj uniji, ako Srbija u nju dođe, neće moći.

– Meni je lično smešno kada pročitam, recimo, da su Partizan i Crvena zvezda od nacionalnog interesa i da bi zato trebalo da ih finansira država. Ja potpuno razumem zašto je kod nas to tako, ali u svetu je to potpuno nezamislivo. Recimo, otkada su postali deo Evropske unije i Hrvati imaju problem, jer država uopšte ne finansira vrhunski sport. Ponavljam, shvatam da kod nas sport ne bi mogao da funkcioniše bez pomoći države ali, kada dođu neka bolja vremena, kada se klubovi privatizuju ili se pronađe neki drugi način za organizovanje, onda će država moći da pomaže samo, na primer, omladinski sport – rekao je popularni ‘Kari’.

Ceo intervju sa košarkaškom legendom možete da pročitate na Bizlife.rs.

0
0
7 Komentara
  1. To sto ste vi hteli da uradite od Crvene Zvezde pa vam se vratilo ko bumerang KO DRUGOME JAMU KOPA SAM U NJU UPADNE GROBARI

    0
    0
    Odgovori
    • A sta su rukovodioci partizana imali sa promasenom c.zvezdom,crveni su imali svoje uprave koje su ih uvalile u silne dugove,trebalo je platiti silne igrace i trenere a rezultata nigde,znamo svi ko se kime bavio,to je postalo ocigledno 2011 g,sreca se ne moze ukrasti,sto ste zamesili to cete i pojesti,drzite se dobro crveni

      0
      0
      Odgovori
  2. pesicu, ostavi se price … svi stariji-dobronamerni dobro znaju: da ste TI i COVIC bili samo pokusaj od kosarkaskog igraca u kosarkaskoj INSTITUCIJI kk partizanu. TI pesicu od kosarke kao igrac i trener neke rezultate napravi … za covica se zna kako i sta radi … ALI … kad se ukaza prilika da se sa pajtosom covicem (promasenim …) nadjes, na istom zadadatku : DA KOSARKASKOJ INSTITUCIJI KK PARTIZAN NA SVAKI MOGUCI NACIN … OSAKATITE-NAUDITE, UZ DOBRU ZARADU I DA PROFITIRATE .. TI PESICU NISI DO KRAJA IZDRZO ( bice da te saramota bese … ) DA UZ SVU POMOC … BRACE VUCIC KK PARTIZAN I DULETA NEUSPE DA SRUSIS … kako uspavanu-zamrznutu kkcz da NE volis … milion ER-a za tako vreme kada se zaradi ?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter