0
Domaći fudbal

FOTO: sr.partizan.rs

MARKO NIKOLIĆ I UROŠ ĐURĐEVIĆ: Idemo da kaznimo Zvezdu!

Objavljeno: 17.04.17 u 11:50

Javnosti su se pred 154. večiti derbi obratili trener Partizana Marko Nikolić i sjajni golgeter Uroš Đurđević koji su najavili veliku bitku protiv Crvene zvezde u utroak od 17.30 na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Prisutnim novinarima na konferenciji za medije prvi se obratio trener Marko Nikolić koji je istakao da se radi o najvećoj utakmici koju Srbija danas ima.

– Jedino što je ostalo veliko u našem fudbalu je ova utakmica. Partizan se nalazi u medijski nedovoljno ispraćenoj  seriji od 27 utakmica bez poraza. Najzaslužniji su igrači Partizana koji su predano radili da bi došli u ovakvu situaciju i u oba takmičenja dođu u šansu da se bore za oba trofeja. Igrali smo bez prava na grešku, perfektno i u tome su uspeli. Ali to nam sada omogućava samo poziciju da dođmo do cilja. Ovaj derbi ima veću težinu nego neki prethodni kada toliko nisu odlučivali o šampionu. U poziciji smo da nam treba pobeda i izaćićemo na Zvezdin stadion da probamo da neutrališemo kvalitete protivnika, kojih ima dosta i da kroz pametnu igru dođemo do rezultata. Siguran sam u fantastičnu podršku naših navijača, prošli put smo imali fantastičnu podršku sa tri strane stadiona. Bićemo fokusirani, prepoznati momenat i daćemo sve od sebe da oplemenimo naš rad u ovoj utakmici, mogu reći višegodišnji – počeo je Marko Nikolić.

Na trenra se nadovezao napadač Uroš Đurđević.

– Svi znamo šta znači derbi. Spremni smo, puni samopouzdanja i ova serija nam to omogućava. U prošlom derbiju smo mogli da pobedimo u 92. minutu, imali smo sanše za to.

Marko Nikolić nije želeo da otkrije tim za meč sa Crvenom zvezdom.

– Naravno da neću otkriti tim za derbi, male dileme postoje oko sastava, a odluku ćemo tek doneti. Imam dobru grupu igrača na raspolaganju, imam puno poverenje u njih, kako u nosioce igre, tako i u one koji imaju specijalne zadatke na terenu.

O sudiji Danilu Grujiću…

– Prošli put sam pred svima vama izneo sportski i fer komentar, razumski, a ovog puta neću nikome da dajem poverenje da će dobro uraditi sudijski posao, jer znamo šta je bilo. Naprotiv. Želim da se uverim, da će sudije dobro i kvalitetno odraditi svoj posao, a posle ćemo svi zajedno proceniti da li su dobro obavili zadatak.

Marko Nikolić veruje da će taktika njegovog kolege Miodraga Grofa Božovića biti nešto defanzivnija, jer Zvezdi odgovora i nerešen ishod.

– Činjenica je da Zvezdi odgovara i nerešen rezultat, to je na njihovom stručnom štabu da vidimo da li će igrati na čekanje, defanzivnije. Ko je igrao u derbiju, zna šta znači ta utakmica. Mnogo faktora utiče, atmosfera je uvek specifična. Teško je kalkulisati u derbiju, tako da to ne očekujem preterano ni od Zvezde, a posebno ne od nas – zaključio je Nikolić.

Sa stadiona u Humskoj – Stefan Smuđa.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter