2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA, FINALE: Zvezda krenula bez gasa, a kada se zahuktala mašina, Cedevita je ostala u dimu (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.17 u 20:41

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji ABA j.t.d. lige pobedom u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ nad Cedevitom rezultatom 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12).

Mesta u finalu ABA j.t.d. lige našli su Crvena zvezda i Cedevita, a zbog mnogo boljih rezultata i igara tokom sezone, kao i prednosti domaćeg terena, branilac titule je mnogo veći favorit za osvajanje ovogodišnjeg šampionskog prstena.

Međutim, da li zbog fizičkog i psihičkog pražnjenja usled eliminacije iz Evrolige, crveno-beli nisu dobro počeli meč, što su gosti iz Zagreba obilato iskoristili da steknu veliku prednost od 14 razlike – 19:5 je bilo posle pet minuta igre.

Čekalo se da proradi tim Dejana Radonjića i to se desilo već sa početkom druge deonice. Prvi koji je povukao bio je Čarls Dženkins, a sa njim i Milko Bjelica, pa je na krilima njihove igre Zvezda stigla i prestigla vođstvo za svega pet minuta.

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

(Izvor: youtube / ABA liga j.t.d.)

Sve je sjajno funkcionisalo, a da nije bilo nekoliko grešaka Nejta Voltersa, gotovo izvesno bi Zvezda već tada stekla opipljivu prednost. Ovako, na poluvreme se otišlo rezultatom 45:44 u korist domaćeg tima.

Ali, ono što nisu uspeli u drugom, jesu u trećem kvartalu, u kom su ‘slomili’ otpor rivala, ne samo dobrom odbranom i zaustavljanjem Bilana i Begića pod košem, već i atraktivnošću u napadu i fantastičnim zakucavanjima Ognjena Kuzmića i Branka Lazića.

Agresivnost je krasila crveno-bele do samog kraja meča i nisu popuštali u odbrani ni za pedalj, što je prouzrokovalo dosta kontranapada i lakih poena. Za dušu brojne publike.

Na kraju ubedljiv trijumf Zvezde, kojim je za korak bliža trijumfu u finalnoj seriji, a sledeći meč igraće se već sutra na istom mestu.

Najefikasniji je bio Čarls Dženkins sa 20 poena, dok su Ognjen Kuzmić i Nejt Volters imali po 14 poena. U poraženom sastavu, 14 je imao Marko Tomas, a po 12 Rašad Džejms i Miro Bilan.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Cedevita 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12)
prvi meč finalne serije ABA j.t.d. lige

Sudije: Belošević, Hordov, Majkić.

CRVENA ZVEZDA: Volters 14, Tompson, Dangubić 2, Mitrović 2, Lazić 2, Dobrić, Simonović 4, Rakićević, Dženkins 20, Gudurić 10, Kuzmić 14, Bjelica 13.

CEDEVITA: Džejms 12, Bajo, Krušlin 6, Katić 5, Babić 5, Žganec 5, Musa 2, Bilan 12, Šurna 2, Buljević, Begić 3, Tomas 14.

[/stextbox]

 

0
0
2 Komentara
  1. Sramna igra’ kosarkaskih mutanata s’istim Tatom i zajednickim sponzorom, bedna predstava i propagiranje anti-kosarke, a sta drugo i ocekivati od KK bez tradicija i juce osnovanih zarad projekcije malih ‘organa’, dzabe su ga dizali iz ‘zamrzivaca’ i tolike novce (tudje) utukli da bi ih od zivota ponovo odvojio takodje kk mutant, ALI iz matice im turske-DarusaFAKAAAAA .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter