0
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Čovek koji je preteča Manuela Nojera na Balkanu, ‘Čarapan’ koji je zaludeo Split istrčavanjima, a i penalima (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.17 u 00:05

Specijalista za jedanesterce je imao uspešnu karijeru i u Istanbulu – Zoran Simović.
Reči čuvenog jugoslovenskog komentatora Mladena Delića upućene golmanu Simoviću i dalje su neizbrisiv trag i sećaju na meč sa Bugarima daleke 1982. godine na Poljudu: ‘Kud Simoviću, kud?’.

Popularni Čoče je u to vreme bio preteča golmanskog stila koji je sada dosta popularan i koji krasi puno istrčavanja, voleo je da to radi i ima ulogu ‘trećeg beka’.

Meč u Splitu na njegovom terenu ostao je zapamćen po pobedi u poslednjem minutu, kada je izboren prolaz na Evrropsko prvenstvo u Francuskoj 1984. godine.

Učesnik spektakla i golman Hajduka je postao slavan, a njegova era u dresu belih je obeležila deo istorijskih uspeha Splićana, među kojima je i plasman u polufinale Kupa UEFA, gde je bio bolji Totenhem.

Simović je vremenom postao specijalista za odbranu jedanesteraca i posle četiri sezone podno Marjana je otišao u Galatasaraj. Na njegovom angažmanu je insistirao čuveni nemački stručnjak Jup Derval i jedino je u Istanbulu branio kao internacionalac.

Po završetku karijere se vratio u Kruševac, gde i danas živi, a njegov klub je i Napredak za koji je upisao 108 mečeva.

(Izvor: YouTube/drvosjecaF)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter