0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda povela u polufinalu, tako je to kada se raspucaju Simonović i Gudurić (FOTO)

Objavljeno: 19.03.17 u 20:51

Crveno-beli su slavili u prvom meču polufinalne serije.
U dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ je rezultatom 82:67 Crvena zvezda pobedila Budućnost.

Tokom gotovo celog prvog kvartala se igrao egal, jednako su raspoložena bila oba tima, posle nekoliko minuta bez poena je košem Gordića povela Budućnost, ali je potom domaćin napravio seriju kojom je otišao na razliku od četiri poena. Na kraju kvartala je trojku preko ruke pogodio Marko Simonović za 21:17, a u sledećem napadu mu na isti način odgovorio Rejnolds.

FOTO: STARSPORT

Početak druge deonice je obeležila serija promašenih trojki na obe strane, Gudurić, Savović, pa Simonović. Onda je Zvezda zaigrala dosta bolje, što je izazvalo nesigurnost kod gostiju koji su serijom izgubljenih lopti omogućili timu Dejana Radonjića lake poe e za uvećanje razlike. Simonović je koristio svaku priliku da šutira izvan linije 6,75 i pogodio je dve vezane trojke koje su dodatno udaljile crrveno-bele od rrivala. Zvezda je u samom finišu poluvremena došla do dvocifrene prednosti za mirnu pauzu i ulazak u drugi deo utakmice.

Start i ovog kvartala je pripao Crvenoj zvezdi, a potpuni ‘potop’ Podgoričana su sprečili vezanim poenima Šehović i Klasen koji su sačuvali u životu svoj tim. Deveta trojka domaćina delo je Milka Bjelice, a slaba efikasnost krajem trećeg kvartala se ogleda u tadašnjem rezultatu – 60:40.

Beograđani su imali sigurnu prednost pred ulazak u zavšnu četvrtinu, Budućnost je trojkama pokušavala da se vrati ali bi ubrzo dobili identičan odgovor. Do kraja je crnogorski tim pokušavao da što više smanji razliku, a svoje minute je i odlično iskoristio Nemanja Vranješ koji je dobio priliku. Na samom kraju je Petar Popović zbog lakše povrede ruke pre vremena napustio parket, nakon čega je usledila lepa reakcija navijača i aplauz podrške.

FOTO: STARSPORT

Sa 18 poena su u domaćem sastavu briljirali Gudurić i Simonović, 14 je postigao Kuzmić. Na drugoj strani je Klasen imao 12, a poen manje Vranješ.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter