0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

TRENER REALA: Dončić kao Bodiroga, Teo nije najbolji u Evropi (FOTO)

Objavljeno: 16.03.17 u 19:11

Madriđani gostuju danas u Grčkoj gde će odigrati meč 26. Evrolige.
Povodom toga, trener Real Madrida, Pablo Laso, je za tamošnje medije govorio o svojim najboljim igračima.

Trenutno su to Serhio Ljulj i Luka Dončić, Španac koji igra vrhunski već nekoliko sezona, i otkrovenje sezone, slovenački košarkaš koji je začarao košarkašku publiku širom sveta. Kada su grčki mediji upitali Lasa na koga ga Dončić više podseća, Dražena Petrovića ili Dejana Bodirogu, evo šta je trener Reala rekao:

– Za mene, on je više kao Dejan Bodiroga. Luka igra na više pozicija na terenu. Na kecu, dvojci ili trojci. A sa građom koju ima može čak i na četvorci da se bori. Odlično razume igru. Može da postiže koševe, da kreira, da skače, pravi dosta dobrih stvari na parketu. Kaoš to je to radio Bodiroga. Dražen je više bio skorer, jedan od najboljih ikada. Luka takođe može da poentira na različite načine, ali i da radi različite stvari da pomogne timu, kazao je Laso.

Jedan od najboljih organizatora igre u Evropi se takođe nalazi u Real Madridu. To je maestralni Ljulj, zbog kojeg se u intervjuu Laso dotakao i srpskog plejmejkera Miloša Teodosića, kojeg nije izdvojio kao najoljeg u evropskoj košarci, već stavio u grupu najboljih:

– On je sjajan košarkaš. Kao i obično, velik igrači daju velike koševe. Možemo da govorimo o Milošu Teodosiću, Vasilisu Spanulisu, Nandu De Kolou, koji su na istom tom nivou. Serhio pokazuje iz godine u godinu da može da napreduje sve više. Tim mu apsolutno veruje kada je na parketu. Ima veliko sampouzdanje. On je igrač koji se ne krije u odlučujućim momentima. Uvek je spreman da napravi dobru odluku kada se lomi, dodao je Španac.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter