0
ATP

FOTO: STARSPORT

POSLUŠALI NOVAKA: Promene u Dejvis kupu koje će obradovati tenisere ali ne i publiku!

Objavljeno: 09.03.17 u 17:46

Od naredne sezone će se mečevi muških teniskih reprezentacija odigravati u dva dana, a igraće se kao kod žena u dva dobijena seta.

Većina vodećih tenisera, među kojima je i Novak Đoković, poslednjih godina su apelovali na ITF da mečeve Dejvis kup reprezentacija uskladi sa napornim sezonama tenisera. To je konačno i urodilo plodom.

Danas je usvojena odluka po kojoj će od naredne sezone dueli Dejvis kup reprezentacija trajati umesto tri dana dan manje, a mečevi će se kao u FED kupu igrati u dva umesto tri dobijena seta.

Kako se mečevi Dejvis kupa često preklapaju sa pretrpanim ATP kalendarom, često dolazi do situacija da najbolji teniseri odbijaju da nastupe za nacionalne timove jer jednostavno ni vremenski ni fizički ne mogu to da postignu. Ovim izmenama se nastoji da se ovakve situacije izbegnu.

Konačna potvrda ove odluke očekuje se u avgustu, a kako sada stvari stoje od naredne sezone Dejvis kup ćemo gledati u novom formatu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter