2
Domaći fudbal

FOTO: sr.partizan.rs

MARKO NIKOLIĆ: Zadovoljan sam igrom stranaca u Partizanu, ali…

Objavljeno: 07.03.17 u 12:32

Partizan sutra od 15.30 u okviru vanrednog kola Superlige dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca, ali se na konferenciji za novinare najmanje pričalo o tom duelu.

Strateg Partizana Marko Nikolić je istakako da mnogi stavljaju sa strane podatak da crno-beli nisu poraženi u prethodnih 20 utakmica i da se uspeh igrača obezvređuje.

– Serija od 20 mečeva je pala u drugi plan. Nekad mi se čini da smo u tenisu. Taj spin… Kao nije to nekakav fudbal, pa se javljaju neki sa svojim komentarima… I onda je taj rezultat koji smo napravili otišao u drugi plan. A postoje činjenice i one su predočene igračima, svesni su oni rezultata koje su napravili, ali su svesni da mora da se pobedi i naredni meč – počeo je priču Marko Nikolić.

Naravno, bilo je reči i o Metalcu koji nije nimalo lak protivnik, jer ga krasi čvrsta odbrana.

– Derbi je za nas arhiviran. Nisam zadovoljan rezultatom. Iz više razloga, mislim da smo makar za jedan gol bili bolji. Plus, način na koji smo primili gol, ali time se više ne bavimo. Važnije je što je spremljena analiza Metalca, disciplinovane ekipe, za svaki respekt, koja i kad gubi – gubi jako teško. Legitimno pravo gostiju je da izađu sa pet, šest, koliko god hoće igrača u bilo kojoj liniji tima, a naše je da na to odgovorimo.

VEST IZ HUMSKE: Dva igrača neizvesna za Metalac?

Trka za šampionsku titulu je sada ponovo utroje, Marko Nikolić kaže da će sada biti mnogo zanimljivije.

– Bila je i pre derbija trka utroje. Sad je zakomplikovana, a o samoj utakmici u Novom Sadu nemam ni seklund vremena da se bavim. Toliko ima posla i toliko je važan Metalac da bih smatrao i sebe i bilo koga iz mog tima neprofesionalnim ako bih se bavio drugi susretom.

PROFITIRAO: Đurđevića gol u derbiju vodi na ‘ostrvo’?

Trener Partizana je za kraj govorio o broju stranaca u ligi, a mogli bi se zaključiti da su crno-beli za to da se taj broj za sledeću sezonu smanji.

– Moj i stav Partizana je dobro poznat, biće definisan kad bude gotovo takmičenje. Delimično sam zadovoljan izdanjem Partizanovih stranaca u derbiju, ali to nema veze sa tim da li su domaći ili strani igrači. Igrači su igrači. I još nešto: odavno u svetu ne postoji podela na mlade i stare, iskusne i neiskusne, visoke ili niske, strane ili naše igrače. To je laički pogled na fudbal, koji ne mogu da razumem. Kao što ne mogu da razumem kako neki kažu da je pohvalno ako prodamo igrača sa 18 godina. Nije suština svega staviti što više mladih igrača na teren kako bi se što pre prodali. Nije to suština – zaključio je Marko Nikolić.

0
0
2 Komentara
  1. ..Bravo Marko, nije sustina TO da se postizu golovi iz gol-auta i da se postavi ‘sudija’ poznatog ‘opredeljenja’..navijackog, protiv koga je „TOBOZE“ abolirani fk.., SUSTINA je da se kazne rasisti, trovaci, …tvorzic za pokusaj delegiranja sudijske petorke, kako na cmarakani, tako i u NS, kao i JAVNO komentarisanje odabira ‘sudija’ i direktno mesanje u regularnost takmicenja, mozda, bi opet da eskivira pravdu i da pobegne….!. XXAAXXAA .!.,,..,,,…,,,…,,,….,.,,,….,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. ..Bravo Marko, nije sustina TO da se postizu golovi iz gol-auta i da se postavi ‘sudija’ poznatog ‘opredeljenja’..navijackog, protiv koga je „TOBOZE“ abolirani fk.., SUSTINA je da se kazne rasisti, trovaci, …tvorzic za pokusaj delegiranja sudijske petorke, kako na cmarakani, tako i u NS, kao i JAVNO komentarisanje odabira ‘sudija’ i direktno mesanje u regularnost takmicenja, mozda, bi opet da eskivira pravdu i da pobegne….!. XXAAXXAA .!………………………………………………………………………………………

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter