0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Šok, CSKA bez Tea pao u Kaunasu (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.17 u 21:08

Novo veliko iznenađenje u 19. kolu Evrolige gde je Žalgiris na svom terenu savladao CSKA iz Moskve 79:74.

Žalgiris ne odustaje. Iako se činilo da je posle poraza od Crvene zvezde u Kaunasu litvanski šampion u nokdaunu, ipak nije. Žalgiris je van svih očekivanja savladao šampiona Evrope na svom parketu 79:74.

‘Armejci’ su ovaj meč igrali bez svog najboljeg igrača Miloša Teodosića, ali to nije opravdanje za poraz u meču u kome su vodili skoro od početka pa sve do kraja. Šta više devet minuta pre kraja utakmice su imali ‘plus osam’ 65:57.

Ipak, odlučujući momenti utakmice dogodili su se u poslednjem minutu meča. CSKA je vodio 74:73, ali je domaćin bacanjima Jankunasa poveo 75:74. Higins i Hrijapa su promašili i 27 sekundi pre kraja je Milanakis pogodio za ‘plus tri’ 77:74. Pustio je ŽAlgiris šut za tri poena, De Kolo nije pogodio, a Pangos je sa linije za slobodna bacanja postavio konačnih 79:74.

Žalgiris je do pobede vodio Pangos sa 21 peonom, Lima je ubacio 12, a Jankunas 11. Sa druge strane 15 poena je postigao Augustin, dok su po 11 upiasli Higins i De Kolo. Videlo se koliko četi Itudisa nedostaje Teodosić.

Tabela

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter