19
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Radonjićeva magija se nastavlja, Zvezda jača od umora i Cedevite, fantastični Simonović

Objavljeno: 25.12.16 u 20:49

Crvena zvezda je i nakon 15 kola neporažena u ABA ligi, a najnovija „žrtva“ na putu Crvene zvezde je ujedno i po mnogima najveći rival za šampionski prsten, ekipa Cedevite – 95:91.

Cedevita je na samom početku meča napravila šest poena viška, pa je Cedevita u petom minutu meča imala 12:4, a koliko su crveno-beli mlako ušli u utakmicu govori i kritika Dejana Radonjića na tajm-autu, koji je od svojih igrača tražio samo jedno – koncentraciju. Ubrzo nakon toga, Marko Simonović je trojkom smanjio prednost domaćih na 14:9 i najavio sjajnu partiju, ali je Džejms u narednom napadu „Sokiće“ vratio na plus osam.

Ipak, tajm aut nije pomogao, pa je rezultat na kraju prvog perioda bio 22:13, uz tek jedan pogodak za tri poena crveno-belih iz osam pokušaja, i to upravo najraspoloženijeg za igru u redovima tima iz Beograda, Marka Simonovića, koji je ubacio sedam poena od Zvezdinih 15 početkom druge četvrtine.

Uhvatila je Crvena zvezda priključak u drugom periodu, a nakon što je Katić napravio faul nad Markom Simonovićem pri šutu za tri poena, aktuelni šampion ABA lige prišao je na tri poena manjka, da bi Dženkins trojkom i Dangubić doneli poravnanje, a potom je Dženkins pogodio još jednu trojku i tako doveo Zvezdu do prednosti.

Rezultatska klackalica je potrajala neko vreme, ali su crveno-beli na kraju perioda, ponajviše zahvaljujući Simonoviću i njegovih 14 poena, stigli do velikog preokreta.

U drugom poluvremenu, zaigrala je Zvezda kako ume, uspeli su crveno-beli da savladaju umor i uhvate ritam, napravili su veliku seriju i stigli do 63:50, da bi treći period okončali sa deset poena prednosti.

Poslednja četvrtina donela je i nalet Cedevite, stigli su domaći košarkaši do 74:72, ali nisu uspeli da preokrenu. Simonović i Jović su sjajnom završnicom okončali nade Cedevite da mogu do pobede, što je potvrdio Simonović sa linije za slobodna bacanja za pet poena prednosti na 11 sekundi pre kraja.

Uspeo je Boutrajt da pogodi šut za tri poena, ali je ponovo Simonović hladnokrvno pogodio oba bacanja za plus četiri.

Simonović je ujedno bio najbolji u dresu Crvene zvezde sa 27 poena, a odličnu partiju pružio je i Stefan Jović sa deset poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je drugi strelac tima bio Kuzmić sa 20 poena.

Sa druge strane, kod Cedevite je Boutrajt ubacio 30, ali je Zvezda bila prejaka.

Crveno-beli u četvrtak igraju susret sa CSKA u okviru Evrolige u hali „Aleksandar Nikolić“.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA LIGA: Cedevita – Crvena zvezda 91:95 (22:13, 11:25, 28:30, 30:27)

Dvorana: Dom Sportova, gledalaca 2.500
Sudije: Boltauzer, Javor, Petek

CEDEVITA: Džejms 11, Krušlin 6, Boutrajt 30, Katić 4, Žganec 2, Bilan 12, Šurna 16, Hopson 3, Begić 2, Tomas 5, Arapović –

CRVENA ZVEZDA: Volters 2, Dangubić 13, Mitrović -, Lazić -, Dobrić -, Simonović 27, Rakićević -, Dženkins 16, Gudurić -, Jović 10, Kuzmić 20, Bjelica 7

[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0
19 Komentara
  1. Gledista na kosarku nam se ne poklapaju nikako i ovo ubedjivanje u dve istine ne vodi nikuda.Nikada ne bih pristao da na stetu nase kosarke stvaramo nekakav Karpos,Solnok pa na kraju i Cedevitu,svakako je put ozdravljenja kroz stvaranje jake domace lige duzi i tezi ali mnogo zdraviji.Dok nam vode sport ovakvi instant magovi,menadzeri i doktori masinstva i mahinacija ,imacemo ovaj jedan pa makar i instant klub,ali kada to bude puklo kosarka ce nam biti na nivou npr.Portugala.

    0
    0
    Odgovori
  2. Memorija osvezena,a istina je samo jedna.Igokea je po pravilu takmicenja te godine trebalo da igra EL ali upravo majstori spinovanja nisu planirali da to bude klub iz Laktasa,jer tu nema zarade.Makabi u JADRANSKOJ(?!) ligi,tada i nikad vise,to valjda govori sve.Pa neka sada pozovu Olimpijakos,on je bar blizi Jadranu.Taj mali klub za koji navijam,da je bilo pameti ne bi ni igrao ovo smesno takmicenje,vec bi zajedno sa onom izvornom KKCZ(bez UPPR) i klubovima iz Vrsca,Kragujevca,N.Sada,Cacka,Kraljeva,Nisa …podizao kvalitet nase kosarke do nivoa da bi danas prvak Srbije imao A licencu,ali to nije bilo u interesu jedne osobe.Mada dok je on tu gde je,i dok tvoj klub stoji na prvom mestu ostali su nebitni?

    0
    0
    Odgovori
    • Uvek je bolje da se igra protiv jačih timova nego protiv slabijih,ako hoćeš da napreduje i klub i igrači.U Aba ligi igraju bivši evroligaši,Cibona,Cedevita,Budućnost,Olimpija ,sa Zvezdom i partizanom,to je polovina lige a u našoj ligi bi se unapred znalo svako finale i niko ne bi išao da gleda kad mu u goste dolaze neki Konstantin,Borac,Sloga,Vojvodina ili Vršac.Igralo bi se za užu porodicu igrača,dok ne dođe finale plej ofa,tako da ti ta teza ne pije vodu,nikako.
      EL ima svoja pravila,da mora da postoji aerodrom u blizini hale a to Igokea nije imala i to je jedini razlog zašto nije igrala EL,tako da je to jedina istina i ne spinuj više kako tebi odgovara.Previše slušaš svog demagoga i prodavca magle,kao i Tegeltiju,portparola tvog kluba,koji zloupotrebljava svoju emisiju za promovisanje vašeg kluba.

      0
      0
      Odgovori
  3. Искрено се надам да ће Партизан да задржи друго мјесто, или бар треће па да у финалу гледамо два српска тима.

    0
    0
    Odgovori
  4. Sve je to lepo ali treba tempirati formu za plej of. Vidno smo bili umorni ako ostanemo zdravi i dovedemo konacno 4/5 mislim da je titula sigurna.

    0
    0
    Odgovori
  5. Zvezda je demonstrirala silu i pored suludog rasporeda i premora.Do kraja lige,nema od koga vise da izgubi i zavrsice sezonu sa svim pobedama.Isto vazi i za Cedevitu,ni oni nemaju do kraja od koga da izgube i ostace sa 5 poraza na kraju ali verovatno zbog kos razlike u medjusobnim utakmicama,bice iza Buducnosti,tj.na 3.mestu.

    0
    0
    Odgovori
  6. Cestitke igracima i treneru. Zna li neko pravila za plej of ove lige,posto se to cas posla promeni,valjda u zavisnosti od toga ko zauzme pozicije 2-3-4. Jer ako u polufinalu za prolaz treba dve pobede,onda svaka ekipa ima interes da bude na poziciji 4., tako ce imati neke sanse da izbaci branioca titule pre finala,ako se finale bude igralo na 3 dobijene.Mada,mozda ove godine i ne bude plej of,jer je Covic tako u mogucnosti 🙂 🙂 !

    0
    0
    Odgovori
    • Pravila za plej-of su poznata. Polufinale igraju prvi-četvrti, drugi-treći u dve pobede, po principu 1-1-1. U finalu igraju pobednici polufinalnih mečeva u tri pobede, po principu 2-2-1.

      0
      0
      Odgovori
    • Evo,Goran ti je objasnio ali taj 4.nece imati ni promil sanse da izbaci aktuelnog i buduceg prvaka.Mogu taktizirati od jutra do mraka ali slaba vajda,nista im nece vredeti,inace,pravila se ne menjaju,kako bi vi franjevci voleli da prikazete.

      0
      0
      Odgovori
    • Evo,Goran ti je objasnio ali taj 4.nece imati ni promil sanse da izbaci aktuelnog i buduceg prvaka.Mogu taktizirati od jutra do mraka ali slaba vajda,nista im nece vredeti,inace,pravila se ne menjaju,kako bi vi franjevci voleli da prikazete…

      0
      0
      Odgovori
      • Pa ovde je neko ili stvarno toliko mlad ili je zaboravio sta se desilo kada je Igokea zavrsila takmicenje na prvom mestu,a ako je tako onda se ne seca ni da se nekada igrao F4 pa se preslo na plej of,kao ni toga da je u takmicenje pozvan Makabi jer je mali klub za koji navijam dosadio na prvom mestu,pa kad se to promenilo i najzad neko drugi vezao dve titule onda su pozvani Sutjeska i drugi evropski velikani da podignu kvalitet takmicenja,koje inace vodi u EL a bojkotuju ga navijaci osvajaca istog …….

        0
        0
        Odgovori
        • Forma takmicenja se nije menjala u toku sezone,vec se znalo unapred po kom sistemu ce se igrati.Igokea je izgubila,iako je bila prva na kraju sezone jer se igrala samo jedna utakmica i zato se preslo na dve u polufinalu i tri u finalu.Makabi nije pozvan zbog tvog malog kluba,vec je sam izrazio zelju da ucestvuje u tom takmicenju a mogli su i sad da ga pozovu,isto bi im se uhvatilo,Zvezda bi bila prva a Makabi drugi i jedino ih ne bi pocistili sa nulom u finalu plej ofa nego bi dobili na svom terenu,jednu ili dve tekme.
          Osvezi memoriju,nemoj da spinujes kako tebi odgovara,samo istinu iznesi i sve je ok.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter