2
Fudbal

FOTO: FIFA

ŠTA TO RADE OD FUDBALA: Sudije gledaju ponovljeni snimak (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.16 u 15:40

Na utakmici Kašime i Ouklenda na Svetskom klupskom prvenstvu prvi put je korišćenja tehnologija pregleda spornih situacija.

Od FIFA Svetskog klupskog prvenstva koje se održava u Japanu, sudijama je omogućeno da preko video video snimka utvrde da li su doneli pravu odluku.

Stvari funkcionišu tako da se ekrani nalaze pokraj terena i o njima računa vodi pomoćnik koji obaveštava glavnog sudiju o eventualnom pogrešnom suđenju.

Ukoliko je prvi sudija nesiguran u ono što je dosudio, prilazi pomoćnom i gleda ponovljeni snimak sporne situacije.

Svetski fudbalski zaljubljenici nisu teško podneli sudije iza gola, a ni „šlag sprej“ za prekide, ali je po mišljenju mnogih ovo prevršilo svaku meru.

U pomenutom meču, Kašima je Novozelanđane savladala sa 2:1.

0
0

2 Komentara

  1. Kakav je to naslov. Zar svako unapredjenje fudbala treba sacekati na taj nacin. Koliko kukanja na temu „ostetio nas sudija. Mrzi nas UEFA ili FIfa. Zavera protiv naseg fudbala“. E sada ce to biti eliminisano barem kada je rec o problematicnim golovima. Video nadzor gol linije je vec obavezan u nekim evropksim ligama, a sada ce kamere pratiti i polozaj igraca u ofsajd situacijama. Hval bogu da je nesto tako tehnicki moguce. .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter