0
Evroliga

EVROLIGA: Magični Teodosić asistirao za pobedu uz zvuk sirene (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 01.12.16 u 22:16

U dva poslednja današnja meča CSKA je pobedio Bamberg rezultatom 90:88, dok je Efes slavio protiv Makabija sa 86:77.

Trojkama Kozera i Melija Bamberg je otvorio meč rezultatom 6:0 i pokazao „armejcima“ da neće imati lak posao u Bavarskoj. CSKA je ubrzo upalio motore i došao do prednosti koju je samo na kratko ispustio do kraja četvrtine. U finišu prvog kvartala je Teodosić pogodio svoju drugu trojku na meču i ušao u grupu košarkaša koji su postigli više od 2500 poena u Evroligi.

U drugom kvartalu su Moskovljani zaigrali dosta bolje i već početkom tog perioda igre bili nadomak dvocifrene prednosti. Gostujući tim nije dozvoljavao Bambergu da se rezultatski približi, a poslednjim napadom u prvom poluvremenu je CSKA obezbedio prednost od 11 poena na pauzi.

I dalje ista situacija na parketu Brose arene, gosti „rešetaju“ obruč Bamberga koji bezidejno srlja u napadu. Situacija se znatno promenila tek u finišu pretposlednje četvrtine kada je nemački tim napravio seriju 15:3. U odlučujućem periodu igre su obe ekipe pružile odličnu košarku. Predvodnik ruskog tima je bio maestralni Miloš Teodosić koji je u ovom meču bio nezaustavljiv.

Voroncevič je na 50 sekundi do kraja pogodio dva slobodna bacanja, tada su gosti imali dva poena prednosti. U narednom napadu je Teodosić faulirao Strelnijeksa koji je pogodio oba bacanja. Teo je hteo da fenomenaln partiju reši šutem za trijumf, ali ga je Teis zaustavio blokadom. Nakon toga je Fridzon uz zvuk sirene pogodio na asistenciju našeg pleja za devetu pobedu Moskovljana.


Kapiten Srbije je bio brilijantan! Ubacio je 31 poen (7/13 trojke) i uz to imao osam asistencija. Andrej Voroncevič je pored Tea bio jedini dvocifreni u timu trenera Itudisa sa 15 poena. Za Bamberg je Nikolo Meli postigao 26, dok je Teis imao 19.

I u Tel Avivu se odigrao veoma zanimljiv duel. Domaći tim je tokom prvog poluvremena često bio na korak od priključka ali nije uspeo da preokrene u tom delu igre. U trećem kvartalu je Makabi na krilima Tajlera Hanikata uspeo da dođe do prednosti, ali je Efes odličnom serijom u završnih 10 minuta meča došao do pobede.


Pomenuti Hanikat je u porazu svoje ekipe zabeležio 21 poen dok je najviše poena imao Derik Braun – 22. U pobedi Efesa su sa po 13 poena učestvovali Cirbes i Smit.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

EVROLIGA, 10. kolo:

Četvrtak:

Uniks – Armani 100:79

Fenerbahče – Real Madrid (78:77)

Bamberg – CSKA (88:90)

Makabi Efes (77:86)

Petak:

18.00 Darušafaka – Olimpijakos

19.00 Crvena zvezda – Žalgiris

21.00 Barselona – Panatinaikos

21.00 Baskonija – Galatasaraj

[/stextbox]

 

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter