0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

FIBA LŠ: Štimac skupljao promašaje, Đurišić Stelmetov MVP (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.16 u 22:22

Danas su odigrana tri meča E grupe FIBA Lige šampiona u kojoj se nalazi i Partizan.

Bešiktaš je prvi put poražen. Nemački Ludvigzburg je bio bolji na svom parketu od turskog predstavnika. Tim Ufuka Sarice je u efikasnom prvom poluvremenu bio bolji i na odmor otišao sa prednošću od pet poena. Do završne četvrtine je Ludvigzburg uspeo da ostane u egalu da bi usledio veliki preokret u finalnom delu igre kada je nemačka ekipa na krilima Amerikanac Kulija i Kotona došla do pobede. U timu poraženih je Vladimir Štimac proveo na parketu nešto manje od 17 minuta i za to vreme upisao četiri poena i 11 skokova (pet ofanzivnih). Konačan ishod meča bio je 89:83.

Nešto ranije pobedu je ostvario i Spiru Šarlroa protiv mađarskog Solnoka. Belgijanci su počeli dobro ali su u drugoj četvrtini ubacili svega 11 poena i na poluvreme otišli sa jednocifrenom razlikom. Meč su prelomili u završnici kada su se najviše istakli Libert sa 21 poenom i Boumen koji je imao 15 poena, pet skokova i četiri ukradene lopte. Crnogorac Miloš Borisov je u porazu svog tima postigao 18 poena. Meč je završen rezultatom 74:79.

U sedmom kolu je AEK porazom od Stelmeta pao na treću poziciju u grupi. Zvezda večeri u Poljskoj bio je Podgoričanin Nemanja Đurišić koji je u pobedi svoje ekipe učestvovao sa dabl-dabl učinkom. Imao je 23 poena i 10 skokova, a pet puta je i asistirao. AEK je imao šanse da u poslednjem periodu igre preokrene, ali Đurišić i njegovi saigrači to nisu dozvolili, mada je grčki predstavnik na poluvremenu imao prednost od pet poena. Stelmet je slavio rezultatom 78:75.

U sledećem kolu snage će odmeriti Partizan i Ludvigzburg, Bešiktaš i Šarlroa, AEK i Solnok, Stelmet i Sasari.
[stextbox id=“hotsport_text_box“]

FIBA Liga šampiona, 7. kolo grupa E:

Utorak:

Solnok – Šarlroa 74:79

Stelmet – AEK 78:75

Ludvigzburg – Bešiktaš 89:83

20.30 Partizan – Sasari

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter