0
Evroliga

TEO ‘OBRNUO IGRICU’: Jednostavno, kada vas sa njim uporede, nema dalje, sve ste već uradili (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 25.11.16 u 00:22

SPit Maravič, popularni „Pistol Pit“, od strane mnogih koji vole NBA i prate najjaču košarkašku ligu na svetu, je smatran za savršenstvo, kada je igra u napadu u pitanju.

No, jedan od najboljih šutera u istoriji lige (uostalom, otud i ovo „Pistol“) nije karijeru izgradio samo na osnovu izuzetne preciznosti. Ono što je Maraviča, do pojave Majkla Džordana, činilo možda i najvećom legendom NBA lige, jeste kreativnost koju je ispoljavao u napadu. Kada bi protivnička odbrana pomislila da je pronašla rešenje, Maravič je maltene iz čarape vadio neki neverovatan trik i donosio prevagu svojim ekipama, a nastupao je za Atlantu, Nju Orleans, pa po preseljenju ovog tima 1979. Jutu, i Boston.

(Youtube/BasketballJones48021)

I svugde je dominirao, a njegova kreativnost postala je nešto što su navijači obožavali. 

Tokom karijere, Maravič je imao mnogo rivala, ali se njegovi dueli sa Voltom Frejzerom i danas prepričavaju. To je bio povod da NBA liga napravi jedan video posvećen prvom duelu dva neverovatna pleja, od kog je prošlo tačno 40 godina.

(Youtube/NBA)

A onda su tu svoje prste umešali urednici portala „Eurohups“. I to tako da će prosečan ljubtelj košarke da se zapita – kako je to moguće? Naime, oni su skrenuli pažnju na nešto što je mnogima sve ove godine promicalo. Teodosić je, praktično, moderna verzija Maraviča.

Snimci „Pistol Pita“, inače sin Petra Maraviča, čiji su roditelji iz Srbije stigli u Sjedinjene Američke Države, nalaze se u prethodnom delu teksta.

Ovde možete videti Teodosićeve:

(Youtube/DelijeTube)

Sličnost je zaista neverovatna, zar ne?

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter