0
Evroliga

EVROLIGA: Kraljevski klub bolji od Panatinaikosa, da li je kraj za Galatasaraj? (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.16 u 23:25

Real Madrid zabeležio je peti trijumf u ovogodišnjem izdanju Evrolige, nakon što je savladana ekipa Panatinaikosa 87:84. Ranije tokom dana, Barselona je poražena od Olimpijakosa, dok je Žalgiris pobedom zakucao Galatasaraj na poslednje mesto sa samo jednom pobedom.

U izuzetno neizvesnoj utakmici koja je odlučena u poslednjem minutu, tim iz Madrida je stigao do svog petog trijumfa. Meč su bolje otvorili igrači PAO, koji su u jednom trenutku prve četvrtine imali i šest poena viška (12:6), ali su na prvi odmor otišli sa 23:21. Takvo stanje ostalo je i tokom drugog perioda, kada je grčki tim uspevao da održi tih šest poena prednosti, ali je četiri i po minuta pre kraja poluvremena Ljulj pogotkom nagovestio preokret, da bi minut kasnije serijom 8-0 Real došao do prednosti, što je do kraja poluvremena i održao.

U trećem periodu igralo se koš za koš, i tek je na samom kraju četvrtine tim iz Madrida stigao do plus četiri košem ponovo Ljulja, da bi poslednju četvrtinu Madriđani otvorili trojkom Fernandeza za plus sedam, ali to nije omelo goste u nameri da se bore do kraja, da bi trojkom Feldejna Panatinaikos preuzeo vođstvo. Do kraja susreta poveli su gosti još jednom, i to preko Papasa na dva minuta pre kraja, ali to je bilo sve. 

Ljulj i Kerol su pogađali, Feldejn je izgubio ključnu loptu, na kraju 87:84 i peti trijumf Madriđana.

Najefikasniji kod Reala bio je Ljulj sa 30 poena, dok je u ekipi Panatinaikosa Feldejn ubacio 19.

 

Galatasaraj je otišao na gostovanje Žalgirisu sa namerom da preokrene sezonu drugom pobedom, ali im to nije pošlo za rukom. Nakon prve četvrtine koja je završena 20:20, domaća ekipa je zaigrala mnogo angažovanije i za deset minuta gostima iz Turske ubacila 29 poena, što je bilo dovoljno za 12 poena prednosti na poluvremenu, a to se nastavilo i u trećoj četvrtini, pa je Galatasaraj u poslednju deonicu ušao jureći minus od 18 poena.

To je bilo previše, uspeli su gosti da smanje na 12, ali više nisu mogli. Na kraju, Motumovih 24 poena bilo je dovoljno, uz Vestermanovih 16, Litvanci trijumfuju. Kod Galatasaraja, Guler je ubacio 15.

(Youtube/Euroleague)

Olimpijakos je dočekao Barselonu uz nadu da će Spanulisu pružiti priliku da u istoriju Evrolige uđe pobedom. Upravo to se i desilo – 1000. asistencija legendarnog Grka bila je sastavni deo u trijumfu od 59:52.

Prva četvrtina nije naslućivala tako mali broj poena, pošto je Olimpijakos na pauzu otišao sa 21:16, ali su potom odbrane postale mnogo dominantniji delovi oba tima, i prvo poluvreme je završeno 32:25. 

Treća četvrtina donela je pratkično i „lomljenje“ meča, pošto je Olimpijakos uspeo da se odlepi na prvu osetniju prednost, povede sa 11 poena i praktično reši meč već tada, pošto Katalonci nisu uspeli više ozbiljnije da priprete.

Spanulis je, uz 15 poena, imao i šest asistencija, što mu je donelo čast da postane drugi košarkaš u istoriji Evrolige koji je prebacio brojku od 1000 asistencija, pored Dijamantidisa – sad ih ima 1003.

U Barseloni, najbolji je bio Holms sa 13, a Rajs je dodao 11.

(Youtube/Euroleague)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter