1
Vremeplov

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Potez Siniše Mihajlovića koji je (sa pravom) zgrozio planetu (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 15.11.16 u 00:00

Siniša Mihajlović spada među najbolje fudbalere u istoriji kako srpskog, tako i italijanskog fudbala, pošto je mali broj ljubitelja Serije A koji se ne sećaju Mihinih partija u dresovima Rome, Sampdorije, Lacija i Intera iz Milana.

No, beskompromisnog borca iz Borova sela nije krasio samo neverovatan šut, već i veoma buran temperament. Jedan od najvećih skandala u svetu fudbala dogodio se kada je Mihajlović Patrika Vijeru, tokom susreta između Arsenala i Lacija u okviru Lige šampiona 2000. godine, nazvao „je*enim crnim majmunom“.

Ako na to dodamo i pljuvanje Jensa Jeremisa na susretu svetskog šampionata u Francuskoj 1998. godine, nije teško zaključiti da nije bilo potrebno mnogo kako bi Mihajlovića izbacili iz „takta“.

Ipak, jedan događaj je privukao posebnu pažnju javnosti i medija.

U novembru 2003. godine, tačnije 4. dana tog meseca, na rimskom „Olimpiku“ sastali su se Lacio i Čelsi. Tim iz Londona je u Rim stigao sa šest bodova i pobedom od 2:1 nad „lacijalima“ u trećem kolu, dok je Lacio četvrto kolo dočekao sa pobedom nad Bešiktašem i susretom bez pobednika protiv Sparte iz Praga.

U timu Čelsija igrao je nekadašnji dvojac Lacija, Krespo-Veron, i upravo je nakon šuta Verona Krespo dobrom reakcijom doveo „Plavce“ do prednosti u 15. minutu.

Prvo poluvreme je završeno tim rezultatom, a onda je, u jeku napada Lacija, Siniša Mihajlović napravio gest koji ga je koštao osam mečeva suspenzije.

Bivši selektor Srbije prvo je faulirao Demijana Dafa zbog čega je zaradio isključenje, da bi, nakon pregleda snimka utakmice, kazna bila poprilično brutalna jer je utvrđeno da je Mihajlović pljunuo Adrijana Mutua sredinom prvog poluvremena.

Mihajlović pljuje Mutua

Nakon toga – potop Lacija. Čelsi preko Gudjonsena, Dafa i Lamparda od 70. do 80. minuta stiže do 4:0, i tako beleži verovatno ključnu pobedu za plasman u narednu rundu, dok je Lacio do kraja osvojio samo bod, i to protiv Bešiktaša.


2003 (November 4) Lazio (Italy) 0-Chelsea… by sp1873(Daily Motion/sp1873)

Ipak, uprkos tome, Mihajlović je za mnoge, možemo slobodno reći, junak… Što i nije neobično, jer smo svesni da su uglavnom fudbaleri nezadrživog temperamenta upravo oni koji mu daju draž koju je pomalo izgubio u poslednjih nekoliko godina.

(Youtube/Micyo87)

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter