10
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Partizan je vodio 17 razlike, ali je na kraju morao da skine kapu Džeksonu

Objavljeno: 12.11.16 u 22:59

U derbi meču 9. kola ABA lige Partizan je u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ poražen od Cedevite 97:87 (22:23, 27:28, 24:15, 24:21).

Nešto čudno se događa sa crno-belima. Od vođstva 17 poena prednosti Partizan je stigao do poraza od Cedevite ‘minus deset’ 97:87. Odbrana čete Aleksandra Džikića nije imala rešenje za Džeksona koji je ubacio neverovatna 32 poena.

Partizan je dobro otvorio utakmicu i stigao do prednosti 14:7 zajvaljujući poenima Birčevića, Lukovića i Andrića. Ipak, Cedevita je uzvratila serijom 8:0 preko Džejmsa i Žganeca i povela 15:14. Do kraja prve deonice Partizan je stigao do prednosti 23:22.

Druga četvrtina je možda i jedna od najčudnijih ove sezone u ABA ligi. Partizan je igrao dobro, a gosti su se žalili na suđenje. Prednost crno-belih je rasla, a maksimum je stigla posle pravog haosa kada je trener Zagrepčana Veljko Mršić nezadovoljan suđenjem napao sudiju Javora i dobio drugu tehničku grešku što je značilo da mora napustiti klupu. Čak su se i Grobari umešali, a situacija se stišala. Haos je iskoristila četa Aleksandra Džikića koja je povela više nego velikih 42:25. Kada se mislilo da je Cedevita ‘popijena na eks’, gosti su se na volšeban način vratili serijom 14:2 i spustili prednost domaćina na 44:39. Potpuni šok je usledio kada je Cedevita stigla na 49:49, ali je Partizan bacanjima Hečera stigao do vođstva 51:49.

‘Parni valjak’ je dobro otvorio i drugo poluvreme. Poenima Veličkovića i trojkom Marinkovića otišao je na ‘plus pet’ 61:56, ali je ponovo usledila serija 9:0 Cedevite, a u glavnoj ulozi je bio Džekson uz pratnju Bilana i Tomasa. Posle toga Zagrepčani nisu ispuštali prednost, razlika je bila od pet do sedam poena. Na kraju i trijumf Cedevite 97:87.

MVP utakmice bio je Džekson sa 32 poena i devet asistencija, pratio ga je Bilan sa 19 poena, dok je Zomas stao na 16 koševa. Sa druge strane je Veličković ubacio 20 poena, a Hečer 19. Ipak, nedovoljno da se pobedi Cedevita.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]PARTIZAN: Robinson, Ratkovica 8, Vrabac, Marinković 8, Veličković 20, Birčević 7, Koprivica 2, Andrić 11, Hečer 19, Pot, Karahodžić, Luković 12.[/stextbox]

0
0
10 Komentara
  1. Kao sto sam nedeljama unazad pisao,posle serije pobeda,ne bas zasluzenih,stigla je serija poraza jer je takav raspored i tek sad se igra protiv jacih ekipa.Za sada su samo 3 ali naredni ce biti vec u Zadru a vrlo moguce i od Mege kod kuce i Krke na strani.

    0
    0
    Odgovori
  2. ..a koliko je dao bosanac (u svakom smislu TE reci) VRABAC, a tek kenan kao i ratkovica, A ROBINSON KOJI PRIMA PLATU ZA NULA (0) UCINAK.K.K. ??!!! E, moj Dzile vodis 17 razlike i dozvolis jednom vrabcu da TO rasprsiii .!. XXAAXXAA .!. Da li se ti to TAKMICIS sa RADONJOM, koji za razliku od tebe ima NEOGRANICEN (stocni) FOND !!!??? .!. XXAAXXAA .!. PRAVICEMO MI DV OD BLATA..KADA „GINES“ BAR SE POBI K’O COVEK, A NE K’O CKAPI GANSKEEE .!. XXAAXXAA .!. ALI, BICE BOLJE GROBARI, SIGURNO SE NECEMO PRESELITI U ZAMRZIVAC LIGU K’O KKcz !!!

    0
    0
    Odgovori
    • …i jos da dodam jedno, ako ima pritisaka na KKP, nedostatka novca ili sikaniranja, budi COVEK K’O DV I RECI JAVNO, DA SE ZNA ili ako „nema“, onda PAKUJTE KOFERE SVI I PUT POD NOGE, DA SE MI GROBARI REORGANIZUJEMO PA KUD PUKLO DA PUKLOOO .!. XXAAXXAA .!.

      0
      0
      Odgovori
        • Poceo si i sam sebi da odgovaras na komentare.Kolko si prso,ne moze ni da se opise,varnicis na sve strane.Ne verujem da neki drugi lik moze da udari plus umno poremecenoj osobi kakva je GdK,a kamo li da ga podrzi u njegovom nebuloznom komentaru.Jedino da je jos retardiraniji od njega,sto je jako tesko ali eto,ti si uspeo.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter