0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘MERAKLIJE’ NE PRETE, ALI VERUJU: Postoje svi preduslovi za interesantan meč

Objavljeno: 29.10.16 u 16:40

Pred fubalerima Radničkog je još jedan izazov. Nakon derbija u prethodnom kolu kada je rival bio Partizan (1:1), Nišlije se okreću novom derbiju u kojem će ugostiti ekipu Vojvodine.

Utakmica 14. kola Superlige Srbije između Radničkog i Vojvodine igra se na Čairu, u nedelju od 17 časova. Tim povodom održana je redovna konferencija za štampu. Novinarima se najpre obratio šef stručnog štaba, gospodin Milan Rastavac.

– Prvo moram da izrazim veliko zadovoljstvo što se sastajemo sa Vojvodinom u momentu kada smo i mi i oni u gornjem delu tabele. Oni stvarno dobro „guraju“ na oba fronta, treba im čestitati na tome, a mi smo, u okviru svojih mogućnosti, na nekoj gornjoj granici, pa postoje svi preduslovi da se odigra interesantan meč. Pozivam navijače Radničkog da dođu u velikom broju i podrže nas, a u tom smislu želim da im izrazim i zahvalnost, jer smo mi jedna od ekipa sa najboljom posetom. Stoga ćemo se i u ovoj utakmici truditi da im se, na najbolji način, odužimo na podršci.

– Verujem da će utakmica doneti bespoštednu borbu, jer oba tima će ići na pobedu. Vojvodina prikazuje čvrst, agresivan fudbal i u odbrani i u napadu, na tome grade svoju igru, a mi imamo obavezu da tu agresivnost primirimo, da takođe budemo agresivni i što češće ih ugrožavamo. Najveća opasnost preti nam od napadačkog dela tima Melega, Trujića, Malbašića i ostalih… Imaćemo težak zadatak da ih zaustavimo, a da istovremeno ugrozimo njihovu dosta čvrstu i stamenu odbranu. No, verujem da ćemo se dobro nositi sa ovim izazovom koji je ispred nas – rekao je šef stručnog štaba Nišlija.

Zbog žutih kartona Rastavac neće moći da računa na Miloša Stanojevića, a od ranije su povređeni Miloš Živković, Petar Krstić i Pavle Popara. Nastup Saše Stojanovića još uvek je pod znakom pitanja, zbog povrede u meču sa Partizanom.

Milan Pavkov je na leto u Radnički stigao upravo iz Vojvodine a o predstojećoj derbi utakmici kaže:

– Šef je već naglasio važnost meča. Pripremali smo se za njega čitave nedelje, treniraćemo i sutra i očekujemo da bodovi ostanu ovde. Utakmica je, sama po sebi, derbi i sigurno je da takve mečeve svaki igrač priželjukuje. No, igramo na našem terenu i očekujemo pobedu – rekao je centarfor Nišlija.

Karte za meč po cenama od 100 dinara (Jug), 200 dinara (Istok i Zapad) i 600 dinara (loža) u prodaji su na dan meča, na biletarnici hale Čair i šalteru na istočnoj tribini stadiona.

Pripremili: S. Mirkoviċ – A Iliċ.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter