4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan nakon produžetka savladao Olimpiju trojkom Marinkovića

Objavljeno: 16.10.16 u 19:12

Prva četvrtina protekla je u početnoj prednosti Olimpije (9:2), nakon čega je Partizan napravio seriju 12:2 i došao do preokreta. Ipak, nekoliko neiskorišćenih napada Partizana vratilo je goste u igru, pa je Olimpija na prvu pauzu između četvrtina otišla sa predošću 22:20.

U drugoj četvrtini Vrabac je Partizanu vratio vođstvo trojkom, ali je potom usledio blagi pad u igri Partizana, pa je Olimpija otišla na pet poena prednosti. Džikićevi izabranici su odgovorili jednom serijom, ali je to bilo dovoljno za smanjenje na 40:39, da bi Slovenci na odmor otišli sa poenom viška – 42:41.

Početkom treće četvrtine crno-beli uspevaju da preokrenu i povedu 47:44, nakon čega je usledila serija Olimpije i osam poena viška – 55:47. Tada je usledio pad u igri Slovenaca, tri uzastopno izgubljene lopte, i Partizan je prišao na minus dva, ali se Olimpija tad ponovo odlepila na šest poena viška. No, crno-beli su preko Hačera i Majstorovića ponovo uhvatili priključak i prišli na dva poena minusa, nakon čega je Jankovič pogodio uz faul, potom iskoristio i bacanje i doneo svom timu pet poena prednosti pred poslednjih deset minuta – 63:58.

U četvrtoj četvrtini više od tri minuta nije bilo koša, sve do trojke Andrića kojom je Partizan prišao na dva poena prednosti, da bi Veličković poravnao rezultat, čime su crno-beli iskoristili očajan period igre Olimpije, ali je to trglo Slovence koji prave seriju 7:2 i odlaze na plus pet, ali Ratkovica vraća trojkom Partizan u igru. Rezultatska klackalica nastavljena je do samog kraja, gde je Olimpija uglavnom vodila, a Partizan stizao. Ipak, imali su crno-beli priliku da dođu do trijumfa u regularnom delu, ali je Majstorović, nakon fenomenalne asistencije Hačera i koša uz faul, iz dodatnog slobodnog bacanja jedva dobacio do koša, pa je susret otišao u produžetke – 75:75.

U dodatnih pet minuta, Partizan je uspeo da povede sa 81:80, potom je Olimpija imala prednost 83:82, pa 85:83, ali je Vanja Marinković trojkom šest sekundi pre kraja doneo veoma važan trijumf ekipi Partizana.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Hačer sa 20, dok su Veličković sa 13. odnosno Vanja Marinković sa 12 pripomogli. Sa druge strane, Janković sa 21 i Džeferson sa 18 poena su odskočili kod Olimpije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Partizan: Hačer 20, Veličković 13, Marinković 12, Ratkovica 6, Vrabac 6, Ratkovica 7, Birčević 7, Robinson 2, Luković 6, Andrić 7

Olimpija: Oliver 11, Bubnić 5, Mulalić 10, Mesiček 4, Milošević 2, Janković 21, Džeferson 18, Hrovat 12, Mlađan 2

[/stextbox]

 

0
0
4 Komentara
  1. Bla bla truc..ZAKLJUCAK: Misku pod hitno vratiti Robinsona i glupog bosancinu vrabca sa svom ROZE MASNICOM U POVRATNOJ POSILJCI !!! ZAR STE SE ZBOG NJIH ZAHVALJIVALI AV .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  2. Partizan: Hačer 20, Veličković 13, Marinković 12, Ratkovica 6, Vrabac 6, Ratkovica 7, Birčević 7, Robinson 2, Luković 6, Andrić 7 Ovaj „drugi“ Ratkovica (7p) je u stvari Majstorović 🙂

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter