0
Ostali sportovi

RUKOMET: Holandija bolja od naših devojaka

Objavljeno: 07.10.16 u 22:30

Ženska reprezentacija Srbije u rukometu poražena je od Holandije na turniru u Ajndhovenu rezultatom 31:29 (16:11).

Holandija, aktuelni svetski vicešampion i četvrtoplasirana ekipa sa proteklih Olimpijskih igara, zabeležila je drugu pobedu na turniru kontrolišući rezultat tokom čitavog meča.

Najefikasnija kod Holandije bila je Maleštajn sa sedam golova, dok je naš kapiten Katarina Krpež Šlezak dala čak 12 pogodaka.

– Odigrale smo jako tešku i napornu utakmicu. Holanđanke su vrlo ozbiljan tim. Jako dobro trče iz odbrane u kontru. To nam je uglavnom bio problem. U prvom poluvremenu nismo uspeli da nađemo dobitnu kombinaciju u odbrani. U drugom delu je bilo bolje tako da smo poluvreme dobili sa dva gola. Jako korisna utakmica. Možemo izvući mnogo pouka. U subotu nas čeka Holandija B. Očekujem tešku utakmicu – fizički. Devojke su umorne. Mi smo oba meča odigrali sa istim sastavom, dok druge selekcije kombinuju. Biće teško, ali potrudićemo se da pobedimo, rekla je selektorka Dragica Đurić, a prenosi B92.

Srbija je u prvom kolu savaldala Rumuniju sa 23:19, dok će u narednom, trećem kolu igrati protiv ekipe Holandija B.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter