1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

BARTOMEU ODGOVORIO FMP-u: FIBA priznaje Evrokup, zašto se na vas vrši pritisak?

Objavljeno: 04.10.16 u 23:19

Ekipa FMP-a obavestila je danas zvaničnike Evrokupa da neće ove sezone učestvovati u tom takmičenju, posle odluke skupštine kluba.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu se zahvalio ABA ligašu što je poslao obaveštenje i izrazio žaljenje što u Evrokupu neće biti predstavnika Srbije.

– To je negativno za klubove kao što je vaš, za razvoj srpske košarke, kao i za samo takmičenje. Takođe žalimo što Košarkaški savez Srbije ne može da odobri to učešće, pošto ste nas obavestili da ste izloženi izuzetnim pritiscima otkako se saznalo da je FMP zainteresovan da se registruje. Izgleda da nije uzet u obzir stav FIBA, prema kojem deluje da FIBA dozvoljava učešće u Evrokupu, stoji u pismu Bertomea upućenom FMP, a prenose Večernje novosti.

FMP ŽELEZNIK: Nećemo igrati Evrokup, ali će platiti oni koji su nas u tome sprečili!

Prvi čovek Evrolige podsetio je da u cirkularnom pismu, upućenom nacionalnim savezima 20. jula, FIBA priznaje da je Evrokup među četiri evropska klupska takmičenja koja će se održati tokom sezone 2016-17. –

– U medijima smo pročitali niz izjava u kojima su predstavnici FIBA i FIBA Europe potvrdili da se protiv klubova neće pokretati sankcije samo zbog učešća u takmičenjima EKA. Jedan srpski klub će učestvovati u takmičenju Evrolige, koje takođe organizuje EKA, a oni nisu dobili istu vrstu upozorenja. Iskreno vam se zahvaljujemo na partnerstvu koje smo održali tokom proteklih godina i koje ćemo nastaviti da razvijamo u budućnosti. Za osnov na kom je evropska košarka rasla možemo da se zahvalimo radu klubova kao što je vaš širom kontinenta, te vas podstičemo da nastavite sa uspešnim radom, stoji u saopštenju Đordija Bartomeua.

0
0
1 Komentara
  1. Што сте шишњари и говнари! Упропастили сте мале (мислим на оне сиромашне) клубове и тиме и кошарку. Ти исти који си годинама завлачио Партизан са лиценцом, годинама сте нас поткрадали на све начине јер нас на „срце“ нидте могли добит (још памтим уутакмицу фајнал фора и крађу против олимпијакоса)…
    Марш бандо лоповска.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter