0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PUKLA TIKVA: Velika ‘braća’ uskoro na ratnoj nozi…

Objavljeno: 04.10.16 u 11:49

Veliko jedinstvo svih Albanaca bi uskoro moglo da pukne i to ni manje, ni više, već zbog fudbala.

Bilo je pitanje samo kada će.. Nije prvi put da se velika „ljubav“ pretovri u „rat“. Naime, ukskoro bi moglo da dođe do sukoba na relaciji FS Albanije i FS Kosva, tačanije on je već počeo. Kako prenose albanski mediji FS Albanije ljut je na „mlađeg nepriznatog suseda“ zbog toga što ga slabi i krade mu igrače.

– Stvaranje reprezentacije Kosova znači i slabljenje albanske reprezentacije. Biće presudni pregovori između dva fudbalska saveza. Verujem da će u pregovorima prevladati politika i egoizam – rekao je bivši kapiten Albanije Rudi Vata.

Strah u Albaniji izaziva činjenica da je takozvana država Kosovo igrala nerešeno 1:1 sa Finskom u gostima i kada bi napravila pozitivan rezultat protiv Hrvatske mogla bi da ozbiljno računa na put u Rusiju. Sa druge strane Albanci nisu imali sreće u žrebu, te bi pravo čudo bilo da se nađu ispred selekcija Španije i Italije. To bi moglo da dovede do toga da se većina Albanaca prešalta da igra za Kosovo. Tako da je tikva između braće na ivici da pukne.

Naravno, mi se iskreno nadamo da će pravda pobediti i da će Sportski sud u Lozani izbaciti nepriznatu i lažnu državu Kosovo iz kvalfikacija za SP.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter